Elgfilet Provencale inneholder
131 Kalorier,
8 g Karbo,
10 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Elgfilet Provencale har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgfilet Provencale er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11711 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgfilet Provencale!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.34 | 511.50 | Kcal |
Protein | 9.54 | 37.15 | gram |
Karbohydrat | 8.21 | 31.97 | gram |
Kostfiber | 1.10 | 4.28 | gram |
Fett | 6.46 | 25.16 | gram |
Mettet fett | 3.54 | 13.79 | gram |
Salt | 0.56 | 2.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.32 | Kr 44.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 558 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Brun elgfileten på alle sider i olje i en stekepanne. Salt og pepre. La fileten ettersteke under lokk 15-20 minutter. Stikk i kjøttet for å se om saften er rosa. Ta opp kjøttet og la det hvile.
Skrell og skjær potetene i tynne skiver mens fileten steker. Legg potetene i en smurt ildfast form. Salt og pepre lett. Stek potetene ved 225 C midt i ovnen ca 30 minutter.
Bland sammen hvitløksmøret.
Skjær fileten i centimetertykke skiver. Ta ut potetene når de kjennes myke. Øk varmen til 250 C. Legg kjøttskivene litt oppå hvernarde på potetene. Fordel hvitløksmøret på kjøttet.
Sett fatet inn øverst i ovnen og la det stå til hvitløksmøret har smeltet over kjøttet, ca 3 minutter.
Server straks med salat og grønne bønner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9941)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift