Engelsk fruktkake inneholder
192 Kalorier,
29 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Engelsk fruktkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Engelsk fruktkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
21206 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Engelsk fruktkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 191.78 | 4 917.37 | 409.78 | Kcal |
Protein | 3.38 | 86.67 | 7.22 | gram |
Karbohydrat | 28.54 | 731.79 | 60.98 | gram |
Kostfiber | 2.71 | 69.49 | 5.79 | gram |
Fett | 6.52 | 167.18 | 13.93 | gram |
Mettet fett | 1.09 | 27.95 | 2.33 | gram |
Salt | 0.09 | 2.27 | 0.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.52 | Kr 192.82 | Kr 16.07 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 564 totalt | 2 564 pr porsj | 214 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett sirup og skallet fra appelsin og sitron. Rør inn ett egg av gangen. Bland melet med bakepulver og krydder og rør det lett inn. Tilsett fikener og aprikoser i strimler, sukat, rosiner, hakkede mandler og ev. cocktaibær. Bland til slutt i sitronsaften. Fyll røren i en smurt rund form, 20 - 22 cm i diameter. Glatt røren til på overflaten og legg et tilklippet mat-papir, like stort som formen, på toppen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160 C i 15 minutter. Sett termostaten på 140 C og la kaken steke videre i ca. 2 timer. Kaken er ferdig når den løsner litt fra formen og har fått brun farge.
Avkjøl kaken i formen til den er lunken. Ta den så ut av formen og avkjøl den helt på rist.
Pakk kaken godt inn i plast eller alum.folie. Kaken må stå i kjøleskapet i minst èn uke før man skjærer i den. Den smaker best etter to - tre uker, og holder seg i flere uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20664)
Kategori:
Kaker
Land:
England
Innlagt dato:2005-10-30
Oppdatert dato:2005-10-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift