Fersk torsk med lever inneholder
152 Kalorier,
0 g Karbo,
11 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Fersk torsk med lever har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fersk torsk med lever er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 5 lesere
Lesere:
11926 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fersk torsk med lever!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.06 | 989.45 | Kcal |
Protein | 11.11 | 72.29 | gram |
Karbohydrat | 0.03 | 0.20 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.13 | gram |
Fett | 11.94 | 77.69 | gram |
Mettet fett | 1.87 | 12.17 | gram |
Salt | 3.38 | 22.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.79 | Kr 57.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 603 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,07 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens leveren for hinner. Kok leveren hel eller i biter i vannet tilsatt salt og krydder. La vannet koke opp og la leveren trekke et par minutter. Gjenta oppkoket to ganger. Nå er leveren ferdig.
Bruk en vid kjele til koking av torsk. En rist i bunnen eller et lag aluminiumsfolie gjør det lettere å få skivene hele opp. Husk at fisk ikke skal koke, bare trekke.
Kok opp rikelig med vann tilsatt salt (og eddik). Trekk kjelen bort fra varmen og legg torskeskivene i. De største og tykkeste nederst. Sett kjelen over varmen igjen og la fisken få trekke i 6-8 minutter til kjøttet løsner fra ryggbenet og er jevn hvit. Fisken tas opp og serveres straks på varme tallerkner med leveren.
Bruk nykokte poteter, gulrøtter og smeltet smør blandet med persille til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11508)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-05
Oppdatert dato:2003-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift