Fisk- og skalldyrsuppe fra Østfold inneholder
96 Kalorier,
1 g Karbo,
5 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Fisk- og skalldyrsuppe fra Østfold har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fisk- og skalldyrsuppe fra Østfold er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8208 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fisk- og skalldyrsuppe fra Østfold!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 96.00 | 765.41 | Kcal |
Protein | 5.01 | 39.94 | gram |
Karbohydrat | 0.64 | 5.10 | gram |
Kostfiber | 0.03 | 0.24 | gram |
Fett | 6.99 | 55.73 | gram |
Mettet fett | 4.22 | 33.65 | gram |
Alkohol | 1.49 % | | | |
Salt | 0.33 | 2.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.84 | Kr 54.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 189 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,66 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok fiskekraft på vaskede skinn og bein fra fisken. Hell på vann, vin og litt salt. La dette småtrekke i 15 minutter ved svak varme. Sil kraften, hell den i et kokekar og kok den inn til det bare er 4 dl igjen.
La fløten koke i et kokekar for seg til det bare er 3 dl igjen av den.
Børst og skrap skjellene. Pass på at de er godt lukket. Skyll og børst sjøkrepsene.
Smelt fettet i en kasserolle. Ha i finhakket løk og la den surre til den blir blank. Legg blåskjellene i og la dem trekke i 5-8 minutter eller til de åpner seg og kjøttet er fast. Ta ut skjellkjøttet og kast skallene.
Hell den innkokte fiskekraften i kokekaret, kok opp og legg krepsene i. La dem trekke i 5 minutter. Ta dem deretter opp, del dem og ta ut krepsehalene og det spiselige kjøttet.
Hell den innkokte fløten i fiskekraften. Smak til. Legg i fiskebiter og la det trekke forsiktig. Legg i krepse- og blåskjellkjøttet like før fisken er klar. La alt bli gjennomvarmt.
Ved servering helles suppen i skåler. Dryss over med dill og purrestrimler. Server formloff som tilbehør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13382)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift