Fotograf:Synøve Dreyer Denne oppskriften er basert på inspirasjon fra Provence i Sør-Frankrike. Blåskjellene fylles med en smaksrik saus og toppes med ost før den gratineres i ovnen.
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Ha blåskjellene i en kjele sammen med finhakket løk, purre, selleri og smør.
Bruk sterk varme og sett på lokk.
Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
Damp videre 3-4 minutter til alle skjellene har åpnet seg.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Provençalesaus
Skold tomatene slik: Kok opp et par liter vann. Skjær et snitt i toppen på hver tomat. Legg tomatene i det kokende vannet til skinnet løsner. Ha dem straks over i iskaldt vann. Fjern skinnet og skjær tomatkjøttet i biter.
Surr finhakket løk, hvitløk, selleri, basilikum, timian, persille og laubærblad i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke.
Tilsett tomatpuré og tomaterbitene og la sausen putre på svak varme i 30 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Gratinering
Sett stekeovnen på 300 grader.
Legg grovt salt i bunnen på en ildfast form.
Fjern det øverste skallet på de dampede skjellene og legg dem på saltet i den ildfaste formen. Det grove saltet gjør at skjellene står støtt.
Fordel provencale sausen over blåskjellene.
Dryss over ost og sett formen i stekeovn på sterk varme i 3-4 minutter til de er gyldenbrune.
Dryss basilikum over, og server straks.
Tips: Du kan også bruke ferdigkjøpt pizzasaus eller pastasaus i stedet for hjemmelaget provençalesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 29189)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-09-16
Oppdatert dato:2017-09-16