Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott





Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Gravet reinsdyrkjøtt passer utmerket som forrett, eller som innslag på tapasbordet. Gravingen gir en karakteristisk smak til kjøttet, og gjør det samtidig mørere.

Oppskriften inneholder 107 Kalorier, 6 g Karbo, 8 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
250grytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
25grsalt
25grsukker
2stang(stenger)frisk rosmarin

Soppkrem

75grsopp
1stksjalottløk
0,5begersnøfrisk naturell (à 125 g)
2sslettrømme
1ssfinhakket bladpersille
0,5tssalt
0,25tspepper

Rødløkskompott

1stkrødløk
1sssmør til steking
1ssbrunt sukker
1tsbalsamicoeddik
0,75dlrødvin
8stkrosenkål


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106.66241.56Kcal
Protein8.1518.46gram
Karbohydrat6.1013.82gram
Kostfiber1.553.51gram
Fett4.5210.24gram
Mettet fett2.686.07gram
Alkohol0.84 %
Salt3.307.47gram
Pris på oppskriftenKr 18.71Kr 42.37Kroner
Hele oppskriften veier906 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.
2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.

Smaksett eventuelt fileten med timian, einebær, aquavit eller konjakk.
3. Dekk formen med plastfolie.
4. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
5. Rens sopp. Finhakk den med en kniv, eller kjør den rask i en foodprosessor til det er finhakket uten at det safter seg. Stek soppen gyllen i en stekepanne med smør sammen med sjalottløk. Ha i finhakket bladpersille, og smak til med salt og pepper. Avkjøl. Rør den stekte soppblandingen sammen med snøfrisk og rømme. Smak til med salt og pepper.
6. Rens løk og skjær den i tynne strimler. Stek løken i en stekepanne med smør til den er litt myk. Ha i sukker, og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og rødvin, og kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten. Avkjøl.
7. Rens rosenkål og plukk bladene fra hverandre. Forvell bladene 1-2 minutter i en kjele med lettsaltet kokende vann, ha dem over i kaldt vann. Da beholder de den fine grønnfargen.

Anrett gravet reinsdyrfilet i tynne skiver sammen med rødløkskompott, soppkrem og rosenkål. Pynt med timian, og server eventuelt med godt flatbrød.

Gravet reinsdyrfilet holder i 2-3 uker i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kjøttet endrer da litt struktur.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32244)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27
Lesere: 1195 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Råmarinert flatbiff av rein.Råmarinert flatbiff av rein.
Denne retten har 116,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrtartar.Reinsdyrtartar.
Denne retten har 92,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrcarpaccio.Reinsdyrcarpaccio.
Denne retten har 201,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr tataki.Reinsdyr tataki.
Denne retten har 107,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.
Denne retten har 238,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.
Denne retten har 154,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.
Denne retten har 104,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.
Denne retten har 115,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 106,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.