Fotograf:
Matprat.no
Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er. Oppskriften inneholder
116 Kalorier,
8 g Karbo,
10 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 115.78 | 370.45 | Kcal |
Protein | 10.21 | 32.67 | gram |
Karbohydrat | 8.37 | 26.78 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 4.13 | gram |
Fett | 4.32 | 13.82 | gram |
Mettet fett | 0.73 | 2.34 | gram |
Salt | 3.96 | 12.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 20.43 | Kr 65.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 280 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,91 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni den godt inn.
2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen på et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss på resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin. Dekk formen med plastfolie. Legg over en liten fjøl og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
3. Kok mandelpoteter, skrell og avkjøl dem.
4. Lag dressing av olivenolje, appelsinsaft, finhakket sjalottløk og hakkede mandler.
Skjær kjøtt og poteter i tynne skiver. Anrett dem lagvis på en tallerken. Ha salat og dressing på tallerkener rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30077)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-28
Oppdatert dato:2012-12-28
Lesere:
3186 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift