Fotograf:Sara Johannessen Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er.
1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni den godt inn.
2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen på et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss på resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin. Dekk formen med plastfolie. Legg over en liten fjøl og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
3. Kok mandelpoteter, skrell og avkjøl dem.
4. Lag dressing av olivenolje, appelsinsaft, finhakket sjalottløk og hakkede mandler.
Skjær kjøtt og poteter i tynne skiver. Anrett dem lagvis på en tallerken. Ha salat og dressing på tallerkener rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30077)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-12-28
Oppdatert dato:2022-03-26