Julekrydret ribbe





Julekrydret ribbe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Stek rikelig med ribbe i julen – den får du avsetning på! Denne ribba er krydret med ingefær, anis og nellik, typiske julekrydder som passer kjempegodt sammen med ribbesmaken. For best mulig resultat bør du krydre ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking.

Oppskriften inneholder 316 Kalorier, 0 g Karbo, 15 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Julekrydret ribbe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgribbe
3tssalt
0,5tspepper
1stkfersk (3 cm) ingefær
Ca 1tsanisfrø
Ca 1ssnelliker, hele


Annonse



Næringsdeklarasjon for Julekrydret ribbe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier316.111 659.14Kcal
Protein14.9778.57gram
Karbohydrat0.462.41gram
Kostfiber0.251.31gram
Fett28.21148.06gram
Mettet fett10.6055.64gram
Salt1.095.73gram
Pris på oppskriftenKr 6.45Kr 33.85Kroner
Hele oppskriften veier2 099 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
Skrell og riv ingefær fint, og støt anisfrø i en morter. Gni ribba godt inn med ingefær og anis, og stikk nellikspiker inn i fett og svor.
Legg ribba i en langpanne med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort).
Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket
Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1 1/2 time. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Server ribba med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler, lefse, rørt tyttebær med mer.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Fjern nellikspiker. Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 18722)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-17
Oppdatert dato:2016-12-17
Lesere: 12402 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek.Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkest.
Denne retten har 157,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinebiff med hvitvinsaus.Svinebiff med hvitvinsaus.
Denne retten har 105,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus.Braisert ribbe med eplekompott og portvinssau.
Denne retten har 178,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek 2.Skinkestek 2.
Denne retten har 84,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet oelek.Svinefilet oelek.
Denne retten har 109,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet med Tropisk saus.Helstekt svinefilet med Tropisk saus.
Denne retten har 114,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jule ribbe 2.Jule ribbe 2.
Denne retten har 325,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat.Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og.
Denne retten har 120,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker.Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Denne retten har 117,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 132,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porchetta, italiensk ribberull.Porchetta, italiensk ribberull.
Denne retten har 339,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk skinkestek med surkål.Klassisk skinkestek med surkål.
Denne retten har 129,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff bakt i aluminiumsfolie.Skinkebiff bakt i aluminiumsfolie.
Denne retten har 145,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Texas-skinkeruller.Texas-skinkeruller.
Denne retten har 189,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert skinke.Sennepsgratinert skinke.
Denne retten har 74,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.