Fotograf:
Matprat.no
Kjøttdeigpai 5 inneholder
169 Kalorier,
9 g Karbo,
8 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Kjøttdeigpai 5 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kjøttdeigpai 5 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kjøttdeigpai 5!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 168.54 | 680.89 | Kcal |
Protein | 7.97 | 32.20 | gram |
Karbohydrat | 9.19 | 37.13 | gram |
Kostfiber | 0.99 | 4.00 | gram |
Fett | 10.88 | 43.95 | gram |
Mettet fett | 6.15 | 24.85 | gram |
Salt | 0.96 | 3.89 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.25 | Kr 25.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 616 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
1. Smuldre smør sammen med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen.
2. Trykk deigen ut i en smurt paiform og la den henge litt utenfor kanten. Den krymper under steking. Eller bruk små porsjonsformer som vi har gjort her. Prikk deigen godt med en gaffel, og la den gjerne stå kjølig en times tid. Forstek paibunnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
3. Rens og hakk vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og basilikum.
4. Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
5. Stek den på nederste rille til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.
Tips:
Hvis du lar stjerneløken ligge i varmt vann ca. 10 minutter før du renser den, blir skallet enklere å fjerne.
For en magrere paideig, kan du godt bruke kesam eller cottage cheese istedenfor smør/margarin. Du kan også bruke ferdig paideig fra pakke. Denne paien kan du fint lage med bare hakket løk, dersom du ikke har vårløk eller småløk. Purre går også fint.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 21044)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-30
Oppdatert dato:2005-11-30
Lesere:
6225 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift