Fotograf:Matprat.no Har surdeigsstarteren din vokst seg for stor? Når starteren mates jevnt og trutt kan det bli mye "discard", altså rester av surdeig. Bruk restene til å lage noe godt - for eksempel disse deilige knekkebrødene med masse frø!
Hell surdeigsstarter utover på et bakepapirkledd stekebrett. Smør starteren ut i et jevnt, tynt lag.
Du kan bruke både aktiv og ikke-aktiv starter når du skal lage knekkebrød. En aktiv starter gir mer porøse knekkebrød som er rundere i smaken. Mens en ikke-aktiv starter gjør at knekkebrødene blir tynnere, og litt syrlige i smaken.
Dryss på havregryn, gresskarkjerner, linfrø, chiafrø, og gjerne litt flaksalt på toppen.
Sett stekebrettet i ovn på 180 °C til knekkebrødet er helt sprøtt, 10-15 minutter. Er det vanskelig å få helt spøtt kan det lønne seg å ta av bakepapiret, og steke knekkebrødet noen minutter til.
Avkjøl knekkebrødet på rist, før du bryter det i passende store biter.
Oppbevar knekkebrødene tørt i en kakeboks, eller tett boks med lokk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36326)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2022-04-15
Oppdatert dato:2022-04-15