Kokt torsk med lever og rogn inneholder
64 Kalorier,
0 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Kokt torsk med lever og rogn har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt torsk med lever og rogn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,4 poeng fra 11 lesere
Lesere:
18179 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt torsk med lever og rogn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 64.48 | 1 010.23 | Kcal |
Protein | 6.68 | 104.66 | gram |
Karbohydrat | 0.03 | 0.47 | gram |
Kostfiber | 0.01 | 0.16 | gram |
Fett | 4.18 | 65.49 | gram |
Mettet fett | 0.65 | 10.18 | gram |
Salt | 5.37 | 84.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.63 | Kr 72.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 834 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,18 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk helst en fiskekjele (en vid kjele).
Fisk: Fisken vaskes, og skrubbes innvendig slik at det ikke er noe blod eller hinner tilbake. Skyll fisken i kaldt vann, slik at den er fast og hvit i kjøttet. Skjær fisken i skiver a ca 2 cm tykkelse. Klyv hodet og kok i en kjele for seg (hodet trenger litt lengre tid enn fisken). Kok opp vann, salt og krydder. Bitene i vannet. Trekkes, uten å koke, til fiske-kjøttet løsner fra beina.
Lever: Renses for skinn og blodårer. Fondue (vann-krydder mv.) kokes opp. Lever i passe små biter . Trekkes i 5-10 min. (ikke bruk for mye veske).
Rogn: Skylles i kaldt vann. Pakkes i klede eller matpapir slik at den holder seg hel. Trekkes i vannet i 15-20 min. Renses for hinner og skjæres i biter.
Torsk, lever og rogn legges forsiktig på et langfat. Server med kokt potet, gulrot, bladsalat med rømme og evt agurksalat, kaldt smør eller persillesmør. Bruk gjerne rødvin til torsk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Annies Gjestekro
(Intern: 16154)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-29
Oppdatert dato:2003-10-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift