Fotograf:
Melk.no
Dette er en sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød. Oppskriften inneholder
38 Kalorier,
3 g Karbo,
2 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kremet grønnsakssuppe med grønne linser er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8679 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kremet grønnsakssuppe med grønne linser!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 38.34 | 344.72 | Kcal |
Protein | 2.16 | 19.42 | gram |
Karbohydrat | 3.48 | 31.29 | gram |
Kostfiber | 1.23 | 11.06 | gram |
Fett | 1.48 | 13.31 | gram |
Mettet fett | 0.71 | 6.38 | gram |
Salt | 0.62 | 5.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.83 | Kr 16.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 597 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm oljen i en stor kjele over middels varme og ha i finhakket løk og hvitløk. Tilsett gulrøttene som er delt i tynne skiver, og la det hele surre i 3 - 4 minutter under omrøring til løken begynner å bli myk.
Tilsett finsnittet kål, og la det surre videre i ca 2 minutter.
Tilsett hakkede tomater, timian og et laurbærblad, og hell så i kraften/buljongen. La det koke opp, reduser varmen, og la det trekke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter.
Ha i mellomtiden linsene i en annen kjele sammen med vannet og det andre laurbærbladet. La det koke opp, reduser varmen, og la linsene trekke i ca 25 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett linsene til side.
Når grønnsakene er møre tas laurbærbladet ut av kjelen og suppen kjøres til en jevn masse med en stavmikser eller i en blender.
Rør ut maisenna i matfløten og hell jevningen oppi suppen under omrøring. Tilsett de kokte linsene. Smak til med salt og nykvernet pepper og gi suppen et raskt oppkok. Øs suppen opp i varme boller og pynt med en skje ekstra lettrømme/rømmekolle.
Server suppen med flatbrød eller grovbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31053)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Diett/allergi:
Vegetarmat
Innlagt dato:2013-12-30
Oppdatert dato:2013-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift