Fotograf:Sara Johannessen Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon - kan sommermaten bli bedre?
Oppskriften inneholder 170 Kalorier, 4 g Karbo, 11 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Skjær kylling i terninger (3x3 cm). Legg bitene i en brødpose sammen med revet hvitløk, revet ingefær, chilikrydder og olje. Mariner kyllingen i minimum 30 minutter, gjerne lengre.
2. Lag dressing. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
3. Forvarm stekeovn til 220 °C.
4. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
5. Tre kyllingen på spyd og grill dem i 6-8 minutter. Husk å snu spydene ofte slik at de ikke svir seg.
Husk å bløtlegge trespydene i 20- 30 minutter før bruk - da brenner de ikke opp på grillen.
6. Grill også baconskiver. Legg skivene på et ark aluminiumsfolie på grillen. Snu dem ofte og grill til de er gyllne og sprø.
7. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Kutt rødløk i tynne skiver. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Del bacon i mindre biter og legg på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer. Server kyllingspydene ved siden av den deilige salaten.
Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte eller etniske dagligvareforretninger.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 29600)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-07-30
Oppdatert dato:2022-02-09