Fotograf:Rosemarie Pettersen Dette er en suppe som brukes mye i Thailand og Laos. Grunnsmakene kommer fra kokosmelk, galangal, sitrongress, kaffir lime blad og når det er "Gai" så er det kylling i. Variasjoner forekommer med annet kjøtt og skalldyr. Med reker heter den Tom Kha Goong, med sopp heter den Tom Kha Heet(som er vegetarisk), med svin Tom Kha Mu, med tofu Tom Kha Taohu og skalldyr Tom Kha Thale.
Trikset her er å kunne kombinere mengden krydder, kokosmelk, sitrongress og galangal(som er ganske lik ingefær). Mer kokosmelk gjør suppen svakere og mer passende for vestlige ganer.
Jeg er personlig blitt en stor fan av denne suppen og anbefaler alle å prøve seg på denne. I en evt oppskrift kan galangal erstattes av ingefær. Husk og at galangal bitene ikke spises, de er der bare for smaken, det samme med sitrongresset, særlig de hardeste + evt lime blader.
Oppskriften inneholder 152 Kalorier, 3 g Karbo, 7 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Champignongen skal være frisk og kyllinkjøttet uten ben og skinn. Kutt kyllingen i terninger.
Hell kokosmelken i en wok og tilsett 3 dl vann. Kok opp under omrøring. Senk temperaturen og tilsett galangerot, sitrongress og limeblader. La det hele småkoke et par-tre minutter og rør om av og til.
Tilsett kyllingen, salt, sukker, fiskesaus og limejuice. La alt koke til kyllingen er ferdigkokt. Tilsett soppen til slutt og la det hele trekke noen minutter.
Hell chilisausen i bunnen av suppebollen, eventuelt; fordel den i suppetallerknene og hell suppen i. Dryss finhakket koriander over før servering.
NB: sitrongresset og galangeroten skal ikke spises, disse skal kun gi smak til suppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Etegilde
(Intern: 2018)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Thailand Innlagt dato:2002-10-11
Oppdatert dato:2018-01-15