Laks med kamskjell, safrankrem med basilikum og la inneholder
136 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Laks med kamskjell, safrankrem med basilikum og la har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laks med kamskjell, safrankrem med basilikum og la er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4572 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laks med kamskjell. safrankrem med basilikum og la!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 136.12 | 1 288.95 | Kcal |
Protein | 6.72 | 63.63 | gram |
Karbohydrat | 3.34 | 31.63 | gram |
Kostfiber | 0.46 | 4.36 | gram |
Fett | 10.03 | 94.98 | gram |
Mettet fett | 3.13 | 29.64 | gram |
Alkohol | 0.67 % | | | |
Salt | 0.23 | 2.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.09 | Kr 76.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 682 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1) Kutt laksen i firkanter på 7x7 cm, 8-10 mm tykk.
2) Fiskekraft: Fres alle grønnsakene raskt i olivenolje. Tilsett fiskeavskjær, og stek alt i noen minutter. Hell vann og hvitvin i en kjele, kok opp uten lokk, skum av og tilsett urter. La alt småkoke uten lokk i ca. 30-40 min. Sil av kraften gjennom et klede eller en fin sikt. Reduser eventuelt ytterligere for å få kraftig smak. Avkjøl. Ta vare på 3 dl kraft. Resten fryser du ned i små begere til senere anledninger.
3) Safrankrem: Ha kraft, hvitvin og fløte i en kjele, og kok inn til det er 4-5 dl igjen. Hold sausen varm.
4) Laks og kamskjell: Varm oljen i en panne. Stek fisken lysebrun på sterk varme på hver side. Må ikke gjennomstekes. Legg fisken på kjøkkenpapir. Del kamskjell på skrå i to slik at du får seks stk. Stek dem i samme fett og panne på sterk varme (må ikke gjennomstekes). Legg dem på kjøkkenpapir. Ha over seltin og pepper på laks og kamskjell. Pensle over limesaft.
5) Varm sausen, tilsett smør og safran, kjør opp med stavmikser, rør i basilikum og laksekaviar.
Anrett fint på tallerken.
Server med musserende vin
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 2955)
Tilberedningstid:
90 min
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-31
Oppdatert dato:2002-12-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift