Fotograf:
Matprat.no
I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter. Oppskriften inneholder
115 Kalorier,
12 g Karbo,
10 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lam med couscous fra Algerie er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lam med couscous fra Algerie!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.79 | 878.47 | Kcal |
Protein | 10.35 | 79.21 | gram |
Karbohydrat | 11.77 | 90.07 | gram |
Kostfiber | 1.77 | 13.55 | gram |
Fett | 2.53 | 19.36 | gram |
Mettet fett | 0.20 | 1.53 | gram |
Salt | 0.28 | 2.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.35 | Kr 48.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 061 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,01 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg kikertene i kaldt vann over natten. Kok dem deretter i ca 1 ½ timer.
2. Skrell løk og gulrot og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Vask og del aspargesbønnene i to.
3. Del lammekjøttet i store biter. Stek finhakket hvitløk i en stor gryte og ha i lammekjøttet. Stek det til lammekjøttet har fått en fin brun farge rundt hele. Ha i kikerter og gulrot. Dekk det hele med vann.
4. Ha i krydderene og la det koke i ca. 45 minutter med lokk til kjøttet er mørt. Ha deretter i løk og aspargesbønner. La det hele koke i 15 minutter.
5. Kok opp vannet til couscousen, sammen med olje og salt. Ta kjelen fra kokeplaten og hell i couscousen. Legg på lokk og la det trekke.
Legg couscousen på et fat og lag et hull i midten. Full hullet med kjøttblandingen. Dryss over hakket persille. Serveres med chilisaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29758)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Algerie
Innlagt dato:2012-10-20
Oppdatert dato:2012-10-20
Lesere:
2522 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift