Lammestek med fløtegratinerte poteter inneholder
115 Kalorier,
8 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Lammestek med fløtegratinerte poteter har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammestek med fløtegratinerte poteter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek med fløtegratinerte poteter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 115.32 | 1 310.08 | Kcal |
Protein | 6.71 | 76.23 | gram |
Karbohydrat | 7.50 | 85.20 | gram |
Kostfiber | 0.89 | 10.11 | gram |
Fett | 6.23 | 70.78 | gram |
Mettet fett | 3.14 | 35.67 | gram |
Alkohol | 0.09 % | | | |
Salt | 0.34 | 3.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.06 | Kr 57.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 952 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,01 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ben ut lammelåret (be ev. slakteren om hjelp). Del bena opp i mindre biter
og kok kraft på dem (se egen oppskrift).
Finhakk urtene og hvitløk, tilsett salt og pepper og legg urteblandingen inn
i kjøttet. Lag evt noen små snitt i kjøttet og stikk hvitløk og urter inn i
steken. Surr steken med bomullstråd til en fast og jevn stek. Gni steken inn
med salt og pepper.
Stikk et steketermometer inn i steken.
Stek lammesteken i varm stekeovn , 175 oC til termometeret viser 65 oC,
steketid 1 - 1 1/2 time (steketiden er avhengig av stekens tykkelse). Ta
steken ut av stekeovnen og pakk den inn i aluminiumsfolie og et tykt
badehåndkle og la steken hvile i minst 1 time , gjerne 2 timer før den
skjæres opp.
Mens steken får hvile stekes de fløtegratinerte potetene.
Saus:
Kok opp kraften , og la den koke inn uten lokk i 10-15 min. Jevn med
maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og sherry.
Sherry tilsettes rett før servering.
Fløtegratinerte poteter:
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Rens løken og skjær den i tynne
ringer og finhakk hvitløk. Legg poteter og løk lagvis i en smurt ildfast
form. Dryss over salt og pepper og hell over fløte. Stek i forvarmet ovn,
180oC oC i 50-60 min.
La de fløtegratinerte potetene "hvile/sette seg" ca. 15 min før de serveres.
Kraft på lammebein:
Del lammebein i biter og legg i en liten langpanne sammen med 2-3 sjalott
løk med skall(1 liten vanlig løk med skall i båter), 1 gulrot i biter og 1
skive sellerirot. Ha litt vann i panne og sett i forvarmet stekeovn ved
225oC og stek i 45-50 min, til bena er godt brune. pass på at det er vann i
panne hele tiden. ha ben og grønnsaker over i en kasserolle tilsett vann til
det dekker. Kok opp og skum godt av .
Tilsett pepper, litt salt, rosmarin eller timian ev. litt rødvin og 2 ss
tomatpure. La kraften koke uten lokk i 4-5 timer. Skum med jevne mellomrom.
Sil kraften og kok inn til kraften får en fyldig smak, ca 30 min. Sett
kraften til avkjøling.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
HAUKET.NET
(Intern: 1893)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-10-02
Oppdatert dato:2002-10-02
Lesere:
12933 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift