Fotograf:
Matprat.no
For den som er venn med kniven er det ingen sak å beine ut et lammelår selv, men vil du ha det på enkleste måte kjøper du en ferdig utbenet og surret lammestek. Da får du flotte skiver til serveringen. Oppskriften inneholder
152 Kalorier,
3 g Karbo,
13 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Sennep, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammestek med kantareller er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4297 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek med kantareller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 151.55 | 617.36 | Kcal |
Protein | 12.78 | 52.06 | gram |
Karbohydrat | 2.59 | 10.55 | gram |
Kostfiber | 0.08 | 0.33 | gram |
Fett | 9.99 | 40.70 | gram |
Mettet fett | 4.95 | 20.16 | gram |
Salt | 1.23 | 5.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.38 | Kr 50.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 444 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Krydre lammesteken med salt og pepper og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer midt i kjøttet. Sett langpannen i ovnen på 125 °C. Når termometeret viser 70 °C er steken medium stekt, og når det viser 76° C er den gjennomstekt.
2. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
3. Rens kantareller og aspargesbønner. Stek dem i en varm panne med smør. Krydre med salt og pepper.
4. Fres finhakket sjalottløk raskt i margarin. Ha i sennep og fløte og la sausen småkoke til den tykner litt. Ha i sjyen fra steken til slutt.
Server lammestek i skiver med kantareller, aspargesbønner og lammesjysaus. Dillstuede poteter smaker godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27613)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-11-30
Oppdatert dato:2016-11-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift