Lammestek med ripssaus inneholder
115 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Lammestek med ripssaus har ingen allergener
Lammestek med ripssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
2961 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek med ripssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.58 | 512.95 | Kcal |
Protein | 13.44 | 60.17 | gram |
Karbohydrat | 0.70 | 3.13 | gram |
Kostfiber | 0.30 | 1.34 | gram |
Fett | 6.38 | 28.56 | gram |
Mettet fett | 2.74 | 12.27 | gram |
Salt | 0.49 | 2.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.50 | Kr 47.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 581 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,44 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 125 °C. Gni steken inn med salt og krydder. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen, ikke mot ben.
2. Legg steken i en ildfast form eller i en liten langpanne. Rens løken og del den i båter. Gulrøttene skrelles og legges i langpannen sammen med løk og evt. hvitløk.
3. Sett pannen inn i ovnen. Når steken har stått i ovnen i ca. 1 time, tilsett kokende vann. Etterfyll om nødvendig væske under stekingen. Steken er ferdig stekt når steketermometeret viser: 70 ° C - rosa stek, 76° C - grå stek etter ca. 3 timer. Steketiden er avhengig av stekens størrelse og tykkelse.
4. La steken hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Imens lages sausen.
Server steken med kokte poteter og grønnsaker og rykende varm ripssaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 2118967811)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-12
Oppdatert dato:2002-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift