Fotograf:
Jan-Petter Westermann
Med denne oppskriften lager du maki sushi med en spennende ny vri. I midten legger du torsk, og som tibehør serverer du en smaksrik chilimajones i stedet for soyasaus. Oppskriften inneholder
217 Kalorier,
11 g Karbo,
6 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sennep, Spor-av-nøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Maki sushi med torsk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4185 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Maki sushi med torsk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 217.20 | 721.89 | Kcal |
Protein | 6.03 | 20.04 | gram |
Karbohydrat | 11.00 | 36.56 | gram |
Kostfiber | 0.83 | 2.76 | gram |
Fett | 16.38 | 54.44 | gram |
Mettet fett | 1.84 | 6.12 | gram |
Salt | 1.04 | 3.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.52 | Kr 24.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 329 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,25 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
Skjær torsk i fire like store strimler på langs av fileten, og dryss på litt salt og pepper.
Skjær agurk og avokado i strimler.
Legg et stykke plastfolie på bambusmatten. Del noriark i to og legg dem på plastfolien.
Fordel sushiris på to tredeler av arket og snu siden med ris ned mot plastfolien.
Legg torsk, agurk og avokado litt inn på tangen. Stryk litt wasabi på torskestimlene.
Rull noritangen forsiktig sammen ved hjelp av bambusmatten, og del dem i passe serveringsstykker.
Majones
Rør sammen eggeplomme og sennep. Spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn tykk majones.
Kok egg hardkokt, rens og hakk i små terninger.
Bland egg, finhakket sylteagurk, kapers, koriander og chili i majonesen.
Rør inn chilipasta og saften av sitron.
Smak til med salt og pepper.
Ha til slutt i crème fraiche.
Server torskemakiene med chilimajonesen som dipp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29447)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift