Maki sushi med torsk





Maki sushi med torsk oppskrift.
Fotograf: Jan-Petter Westermann
Med denne oppskriften lager du maki sushi med en spennende ny vri. I midten legger du torsk, og som tibehør serverer du en smaksrik chilimajones i stedet for soyasaus.

Oppskriften inneholder 218 Kalorier, 11 g Karbo, 6 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Sennep, Spor-av-nøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Maki sushi med torsk er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
300grtorskefilet, uten skinn og bein
4dlsushiris
1sssukker
0,5tssalt
0,25dlriseddik
0,5stkagurk
0,5stkavokado
2stkark noritang
1tswasabi
plastfolie
bambusmatte

Majones

2stkeggeplomme
1tssennep
2dlrapsolje
1stkegg
1stksylteagurk
2sskapers
3sskoriander, frisk
1stkchili, rød
1tschilipasta
0,5stksitron
1sscrème fraîche
salt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Maki sushi med torsk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier217.74723.68Kcal
Protein6.1420.41gram
Karbohydrat11.0036.56gram
Kostfiber0.792.63gram
Fett16.4054.51gram
Mettet fett1.846.12gram
Salt1.023.40gram
Pris på oppskriftenKr 7.52Kr 24.99Kroner
Hele oppskriften veier1 329 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
Skjær torsk i fire like store strimler på langs av fileten, og dryss på litt salt og pepper.
Skjær agurk og avokado i strimler.
Legg et stykke plastfolie på bambusmatten. Del noriark i to og legg dem på plastfolien.
Fordel sushiris på to tredeler av arket og snu siden med ris ned mot plastfolien.
Legg torsk, agurk og avokado litt inn på tangen. Stryk litt wasabi på torskestimlene.
Rull noritangen forsiktig sammen ved hjelp av bambusmatten, og del dem i passe serveringsstykker.

Majones
Rør sammen eggeplomme og sennep. Spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn tykk majones.
Kok egg hardkokt, rens og hakk i små terninger.
Bland egg, finhakket sylteagurk, kapers, koriander og chili i majonesen. Rør inn chilipasta og saften av sitron.
Smak til med salt og pepper.
Ha til slutt i crème fraiche.
Server torskemakiene med chilimajonesen som dipp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29447)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Lesere: 2264 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Maki sushi med torsk.Maki sushi med torsk.
Denne retten har 217,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dragemaki sushi med torsk.Dragemaki sushi med torsk.
Denne retten har 131,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.