Marengsbunn med appelsin-rabarbra chantilly inneholder
160 Kalorier,
24 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Marengsbunn med appelsin-rabarbra chantilly har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marengsbunn med appelsin-rabarbra chantilly er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4183 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marengsbunn med appelsin-rabarbra chantilly med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 160.37 | 1 406.44 | 140.64 | Kcal |
Protein | 1.59 | 13.94 | 1.39 | gram |
Karbohydrat | 23.89 | 209.52 | 20.95 | gram |
Kostfiber | 1.37 | 12.01 | 1.20 | gram |
Fett | 6.19 | 54.29 | 5.43 | gram |
Mettet fett | 3.83 | 33.59 | 3.36 | gram |
Salt | 0.04 | 0.37 | 0.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.09 | Kr 44.64 | Kr 4.46 | .- |
Hele oppskriften veier | 877 totalt | 877 pr porsj | 88 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Sukker og eggehviter piskes til fast skum med håndmikser.
I ett plastik lokk skjæres to runde huller med hobby kniv etter sjablon av utstikker ca 6 cm.
På bakepapir legges lokket og smøres med marengs, løftet opp slik at bunnene blir litt høyere. Ca. 5 mm.
Bakes i ovn ved ca. 145 c til de blir tørre og sprø ca. 15 min.
Rabarbra soigneres og skjæres i små stykker. Appelsinsaft av en appelsin kokes og med 4 ss sukker og marg av ¼ vanilje. Tilsett rabarbra la koke opp. Kjøl av i isbad.
Sjokoladen smeltes over vannbad.
Kjøttet fra en passionsfrukt blendes med saft av ½ appelsin og litt cointreau og litt melis. Siktes og helles over jordbærene som er snittet igjennom en gang.
Fløten piskes til fast skum og settes i isbadet. Sjokoladen has i sprøyteposen og det skjæres liten tynt hul. På tørt bakepapir sprøytes små figurer etter fri fantasi som avkjøles og brukes som pynt på desserten.
Bunnen avkjøles like før anretning. Først legges en klatt sjokolade på tallerkenen, oppi klebes en marengsbunn. Fløte vendes sammen med rabarbra uten for mye væske. På marengsen legges en klat av rarbarberfløte, omkring legges skiver av jordbær som er tørket av for overskudsveske. Ovenpå legges marengs igjen og processen gjentas til vi har to lag i kaken. Omkring legges litt jordbær samt saft fra marineringen.
På toppen legges en klatt av rabarbrafløten og oppi settes vår sjokolade figur.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22190)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-06-10
Oppdatert dato:2006-06-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift