Fotograf:
Synøve Dreyer
Lyst på noe skikkelig eksotisk og smakfullt til middag? Da bør du prøvde denne oppskriften med breiflabb i kokossuppe med asiatiske smaker. Oppskriften inneholder
93 Kalorier,
4 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Gluten, Melk, Sesam, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marinert breiflabb i spicy kokossuppe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2155 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marinert breiflabb i spicy kokossuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 93.19 | 594.95 | Kcal |
Protein | 6.14 | 39.20 | gram |
Karbohydrat | 4.36 | 27.84 | gram |
Kostfiber | 0.98 | 6.26 | gram |
Fett | 5.47 | 34.92 | gram |
Mettet fett | 2.74 | 17.49 | gram |
Salt | 0.39 | 2.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.59 | Kr 73.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 554 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,71 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk og riv ingefær.
Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.
Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.
Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.
Suppe
Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.
Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.
Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse.
Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.
Grønnsaker
Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.
Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.
Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.
La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.
Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 32981)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Innlagt dato:2017-04-21
Oppdatert dato:2017-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift