Marit Bjørgens sushi



Marit Bjørgens sushi oppskrift.
Fotograf: Astrid Hals
Er du like rå på kjøkkenet som Marit Bjørgen? Da bør du prøve deg på hjemmelaget nigiri og maki sushi. Oppskriften kan varieres med ulike typer sjømat og grønnsaker.

Oppskriften inneholder 139 Kalorier, 18 g Karbo, 7 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Marit Bjørgens sushi er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4549 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
5dlsushiris
3ssriseddik
1sssukker
0,5tssalt

Maki sushi

140grlaksefilet, uten skinn og bein
0,5stkagurk
0,5stkmango
4stknoritang

Nigiri sushi

150grlaksefilet, uten skinn og bein

Tilbehør

soyasaus
ingefær, syltet
wasabi




Næringsdeklarasjon for Marit Bjørgens sushi!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139.07378.79Kcal
Protein6.7318.33gram
Karbohydrat17.7448.32gram
Kostfiber0.752.04gram
Fett4.4112.01gram
Mettet fett0.842.29gram
Salt1.113.04gram
Pris på oppskriftenKr 10.46Kr 28.49Kroner
Hele oppskriften veier1 090 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo51,02 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her. Rør sammen riseddik, sukker og salt til marinade eller bruk ferdig innkjøpt sushimarinade.
Fordel sushimarinaden inn i den kokte risen etter at den er avkjølt. Risen skal være myk og klebrig.

Maki sushi:
Skjær laksen i tynne strimler på ca. 1 cm. bredde. Skjær agurken og mango i tynne strimler, ca. 0,5 cm. Legg et ark noritang på en bambusmatte eller et sammenbrettet glasshåndkle. Ta vann på fingrene og ta en "ball" ris som du klemmer utover tangen.
Legg fisk, mango og agurk på midten av tangen tvers over risen. Rull sammen til en fast rull som du gjør med rullekake. Ta litt vann langs endekanten av tangen og press sammen.
Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca. 2 cm. skiver og legges på et fat.

Nigiri sushi:
Skjær laksefileten i tynne skiver, ca. 2x5 cm. Form ovale boller av risen i samme størrelse som lakseskivene. Legg litt wasabi på toppen, og press fast en skive renskåret laksefilet.
La hver gjest få en skål til soyasaus og sett frem syltet ingefær og wasabi. Ønsket mengde wasabi røres ut i soyasausen. Dypp sushibiten i sausen før du spiser den.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28773)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lefsebusser.Lefsebusser.
Denne retten har 153,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med rødløkskrem på toast.Røykt laks med rødløkskrem på toast.
Denne retten har 190,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marit Bjørgens sushi.Marit Bjørgens sushi.
Denne retten har 139,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelettrull med laks.Omelettrull med laks.
Denne retten har 207,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte lefser.Fylte lefser.
Denne retten har 204,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt laks med pepperrotkrem og surkål på rugbrød.Røkt laks med pepperrotkrem og surkål på rugb.
Denne retten har 149,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefseruller med røkelaks.Lefseruller med røkelaks.
Denne retten har 177,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Forslag til håndmat med fisk.Forslag til håndmat med fisk.
Denne retten har 106,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.