Fotograf:
Astrid Hals
Er du like rå på kjøkkenet som Marit Bjørgen? Da bør du prøve deg på hjemmelaget nigiri og maki sushi. Oppskriften kan varieres med ulike typer sjømat og grønnsaker. Oppskriften inneholder
139 Kalorier,
18 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marit Bjørgens sushi er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4549 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marit Bjørgens sushi!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 139.07 | 378.79 | Kcal |
Protein | 6.73 | 18.33 | gram |
Karbohydrat | 17.74 | 48.32 | gram |
Kostfiber | 0.75 | 2.04 | gram |
Fett | 4.41 | 12.01 | gram |
Mettet fett | 0.84 | 2.29 | gram |
Salt | 1.11 | 3.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.46 | Kr 28.49 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 090 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her. Rør sammen riseddik, sukker og salt til marinade eller bruk ferdig innkjøpt sushimarinade.
Fordel sushimarinaden inn i den kokte risen etter at den er avkjølt. Risen skal være myk og klebrig.
Maki sushi:
Skjær laksen i tynne strimler på ca. 1 cm. bredde. Skjær agurken og mango i tynne strimler, ca. 0,5 cm.
Legg et ark noritang på en bambusmatte eller et sammenbrettet glasshåndkle. Ta vann på fingrene og ta en "ball" ris som du klemmer utover tangen.
Legg fisk, mango og agurk på midten av tangen tvers over risen. Rull sammen til en fast rull som du gjør med rullekake. Ta litt vann langs endekanten av tangen og press sammen.
Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca. 2 cm. skiver og legges på et fat.
Nigiri sushi:
Skjær laksefileten i tynne skiver, ca. 2x5 cm.
Form ovale boller av risen i samme størrelse som lakseskivene. Legg litt wasabi på toppen, og press fast en skive renskåret laksefilet.
La hver gjest få en skål til soyasaus og sett frem syltet ingefær og wasabi. Ønsket mengde wasabi røres ut i soyasausen. Dypp sushibiten i sausen før du spiser den.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28773)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift