Fotograf:Frukt.no I denne salaten har vi brukt terninger av ovnsbakt sellerirot. Med edamamebønner som proteinkilde blir dette en skikkelig god middagssalat.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Rens og skjær selleriroten i terninger.
Legg dem utover en stekeplate. Vend dem i oljen og bak i 12-15 minutter til de er gylne i fargen og har fått en liten stekeskorpe.
Vend dem underveis for å unngå at de blir brent. De er ferdige når de er møre. Steketiden kan variere.
Skjær skallet av appelsinen og del den i terninger eller skjær ut fileter.
Rens og finhakk løken.
Skyll edamamebønnene i kokende vann.
Skjær rødkål i strimler.
Ta av de ytterste bladene av hjertesalaten. De kan brukes som serveringsskåler (dette er et tips til serveringsmåte, men om du ønsker kan du blande alt i en bolle).
Skjær resten av hjertesalaten i strimler.
Bland alt forsiktig sammen og dander det i salatbladene.
Kvern litt pepper over.
Bland lettrømme og sitronsaft og server ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35731)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2021-07-16
Oppdatert dato:2021-07-16