Fotograf:Aina Hole En fyldig og smakfull suppe med masse gode grønnsaker. Suppen kan serveres til alle årstider. Den er så god at man kan fint lage en stor porsjon og servere den to dager på rad.
Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5. minutter. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre ca. 15 minutter. Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpure, hermetiskebønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett 1 ss hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen.
Tips: Hvis man tilsetter 1 ss hvetemel i et beger matyoghurten før den tilsettes den varme væsken, blir matyoghurten mer kokestabil, men husk suppen må ikke fosskoke etter at matyoghurten er tilsatt.
Suppen serveres med en god spiseskje med kesampesto og godt brød.
Til servering:
4 ss pesto
2 dl kesam, 1 % fett
Ingrediensene blandes sammen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 23685)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-11-29
Oppdatert dato:2016-11-29