Fotograf:Nirus Verden Jeg sier ofte at det indiske kjøkken er noe av det sunneste som finnes. Det stemmer godt dersom man bruker hele spekteret av valgmulighetene, og ikke lar seg friste av å kun bruke festmaten som gjerne er laget med en del fløte og nøtter.
Her er et perfekt eksempel på noe som anbefales på det sterkeste. Det er litt gøy da, i dag kommer flere kokker opp med nyheter som ”vegan burger” og kjøttfri burger, mens indere har hatt gammel tradisjon med flere typer tikki (en rund kake). Forskjellen er at de gjerne er fingermat og spises med forskjellige typer chutney, ikke i burgerbrød med dressing eller ketchup. Til denne kan du prøve min plommechutney). Burgeren blir glutenfri også med glutenfrie havregryn. Denne oppskriften gir 8 stk.
Rist kikertmel (egen reklame) i en varm stekepanne 3-4 minutter på middels varme, uten noen form for fett.
Varm olje, ha i vårløken. Etter et par minutter, ha i hvitløk og ingefær.
Når disse er godt blandet, tilsett paprika, gulrot, blomkål, gulrot og spinat. Stek alt i 3-4 minutter.
Tilsett havregryn, salt, pepper, chili flakes og frisk koriander, bland alt godt slik at krydder og ingredienser er jevnt blandet.
Ha i ristet kikertmel og la det avkjøle. Form til små tikki og stek i stekepanne.
Kikertmel kan erstattes med en kokt potet revet på rivjern. Andre grønnsaker som kan brukes er sopp, brokkoli, mais osv. Kokt quinoa kan brukes isteden for havregryn. Med raita miks og chutney kan de for eksempel serveres i hjemmelaget burgerbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 34279)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Veganer Land:
India Innlagt dato:2018-09-18
Oppdatert dato:2018-09-18