Nirus Vegansk havre burger





Nirus Vegansk havre burger oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Jeg sier ofte at det indiske kjøkken er noe av det sunneste som finnes. Det stemmer godt dersom man bruker hele spekteret av valgmulighetene, og ikke lar seg friste av å kun bruke festmaten som gjerne er laget med en del fløte og nøtter.
Her er et perfekt eksempel på noe som anbefales på det sterkeste. Det er litt gøy da, i dag kommer flere kokker opp med nyheter som ”vegan burger” og kjøttfri burger, mens indere har hatt gammel tradisjon med flere typer tikki (en rund kake).
Forskjellen er at de gjerne er fingermat og spises med forskjellige typer chutney, ikke i burgerbrød med dressing eller ketchup. Til denne kan du prøve min plommechutney). Burgeren blir glutenfri også med glutenfrie havregryn. Denne oppskriften gir 8 stk.

Mvh Niru Kumra


Oppskriften inneholder 175 Kalorier, 18 g Karbo, 5 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nirus Vegansk havre burger er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2ssristet kikertmel
1ssolje til steking
2stkvårløk i tynne ringer
1feddhvitløk
1tsrevet ingefær
75grpaprika terninger
30grrevet gulrot
30grblomkål
30grhakket spinat
50gr(glutenfri) havregryn
0,75tssalt
0,5tspepper
1tschili flakes
1ssfrisk koriander
1ssolje


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Nirus Vegansk havre burger med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier174.76139.8169.90Kcal
Protein5.154.122.06gram
Karbohydrat17.7714.227.11gram
Kostfiber4.643.711.86gram
Fett8.206.563.28gram
Mettet fett0.840.670.34gram
Salt1.731.380.69gram
Pris på oppskriftenKr 6.50Kr 5.20Kr 2.60.-
Hele oppskriften veier320 totalt80 pr porsj40 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 burgere

Rist kikertmel (egen reklame) i en varm stekepanne 3-4 minutter på middels varme, uten noen form for fett.
Varm olje, ha i vårløken. Etter et par minutter, ha i hvitløk og ingefær.
Når disse er godt blandet, tilsett paprika, gulrot, blomkål, gulrot og spinat. Stek alt i 3-4 minutter.
Tilsett havregryn, salt, pepper, chili flakes og frisk koriander, bland alt godt slik at krydder og ingredienser er jevnt blandet.
Ha i ristet kikertmel og la det avkjøle. Form til små tikki og stek i stekepanne.
Kikertmel kan erstattes med en kokt potet revet på rivjern. Andre grønnsaker som kan brukes er sopp, brokkoli, mais osv. Kokt quinoa kan brukes isteden for havregryn. Med raita miks og chutney kan de for eksempel serveres i hjemmelaget burgerbrød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 34279)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Innlagt dato:2018-09-18
Oppdatert dato:2018-09-18
Lesere: 555 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nirus Vegansk havre burger.Nirus Vegansk havre burger.
Denne retten har 174,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.