Norsk steinbit bouillabaisse



Norsk steinbit bouillabaisse oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Norsk steinbit bouillabaisse inneholder 83 Kalorier, 1 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Norsk steinbit bouillabaisse har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Norsk steinbit bouillabaisse er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3887 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grsteinbitfilet uten bein
200grkrepsdyr etter valg (reker, hummer, sjøkreps)
500grblåskjell, her kan man gjerne bruke hjerteskjell
1stkfennikel i båter
1stkløk i skiver
2feddhvitløkbåter i skiver
1sstomatpuré
1dlolivenolje, kaldpresset
1,5literkraftig fiskekraft
2stktomater, skoldet og delt i 2
0,5stkrød chili i skiver
2stkstjerneanis
1grsafran
1stksitron, skallet
1stkappelsin, skallet
2stkappelsiner, saften

Aîoli:

1stkeggeplomme
1sstomatpure av soltørkede tomater
0,5dlmelk
2feddhvitløk
1dlolivenolje
Salt og sitronjuice etter smak




Næringsdeklarasjon for Norsk steinbit bouillabaisse!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82.81802.99Kcal
Protein6.0258.37gram
Karbohydrat1.4914.45gram
Kostfiber0.424.07gram
Fett5.7755.95gram
Mettet fett0.939.02gram
Salt0.484.68gram
Pris på oppskriftenKr 7.52Kr 72.92Kroner
Hele oppskriften veier3 879 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo7,19 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Damp skjellene i en kjele med 1 dl vann i ca. 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.

Surr fennikel, løk og hvitløk i oljen ved svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter. Tilsett fiskekraft, tomater, chili, stjerneanis, appelsin - og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp.

Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og legg den i suppen og la den trekke i 10 minutter. Tilsett safran krepsdyr og skjell etter 5 minutter.

Lag aîoli ved å mose hvitløken og salt i en morter. Tilsett potetpuré og eggeplomme. Pisk inn oljen i blandingen og ha i melken til slutt. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.

Server suppen med brød og aîoli.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23261)
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-20
Oppdatert dato:2007-01-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Klar fiskesuppe.Klar fiskesuppe.
Denne retten har 42,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.
Denne retten har 93,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk steinbit bouillabaisse.Norsk steinbit bouillabaisse.
Denne retten har 82,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.