Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
En smaksrik og frisk fiskesuppe basert på steinbit og skalldyr. Bouillabaisse er en fiskesuppe som opprinnelig stammer fra området Provence. Den er alltid rik på sesongens sjømat og grønnsaker. Oppskriften inneholder
93 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Steinbit bouillabaisse med skalldyr!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 93.09 | 1 018.10 | Kcal |
Protein | 6.59 | 72.07 | gram |
Karbohydrat | 4.59 | 50.20 | gram |
Kostfiber | 0.83 | 9.08 | gram |
Fett | 5.19 | 56.76 | gram |
Mettet fett | 0.84 | 9.19 | gram |
Salt | 0.51 | 5.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.25 | Kr 68.35 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 375 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Damp blåskjell i en kjele med 1 dl vann i ca. 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.
Skold tomatene og den dem i to.
Riv det skallet av en sitron og den en appelsin.
Press saften av to appelsiner.
Skjær fenikkel, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det så ved svak varme i 5 minutter.
Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.
Tilsett fiskekraft, tomater, stjerneanis, appelsin - og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp.
Skjær steinbitfileten i serveringsstykker. Legg den i suppen og la den trekke i 10 minutter.
Tilsett safran, reker og blåskjellskjell etter 5 minutter.
Lag aîoli ved å mose hvitløken og 1/4 ts salt i en morter.
Tilsett potetmos og eggeplomme.
Pisk oljen inn i blandingen litt om gangen og ha i melken til slutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server suppen med brød og aîoli.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28776)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-01-19
Oppdatert dato:2012-01-19
Lesere:
1714 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift