Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Torsk på menyen er en velkjent favoritt for mange. Torsken tåler utfordringer og nye smaker, prøv denne neste gang du skal ha gjester. Ovnsbaking gjør det enkelt å lage mat til mange. Oppskriften inneholder
126 Kalorier,
8 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt torsk med asparges, tomatsalat, bacondadler og pesto er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
11719 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt torsk med asparges. tomatsalat. bacondadler og pesto!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 126.31 | 717.17 | Kcal |
Protein | 7.93 | 45.03 | gram |
Karbohydrat | 7.65 | 43.44 | gram |
Kostfiber | 1.35 | 7.67 | gram |
Fett | 6.81 | 38.67 | gram |
Mettet fett | 0.97 | 5.51 | gram |
Salt | 1.65 | 9.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.95 | Kr 39.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 407 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,22 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær fisken i jevnstore stykker og dryss dem med salt.
La de ligge i ca. 20 minutter.
Skyll saltet av og tørk fisken.
Legg den i ildfast fat.
Pesto
Bland sammen alt unntatt oljen og kjør det til en jevn mos i foodprosessor eller med stavmikser.
Spe med olje til en glatt puré.
Smak til med salt og pepper.
Smør pestoen over fisken og bak i stekeovnen i ca. 12 minutter eller til den er ferdig.
Bacondadler
Rull bacon rundt dadlene, fest med tannpinner og stek rullene til baconet er sprøtt.
Tomatsalat
Skjær tomat i skiver og finhakk rødløk.
Ha over litt oje, salt og pepper.
Server den ovnsbakte torsken på varme tallerkener med asparges, kokte poteter, bacondadler og tomatsalat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29151)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-04-02
Oppdatert dato:2012-04-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift