Ovnsbakte rotgrønnsaker inneholder
72 Kalorier,
7 g Karbo,
1 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Ovnsbakte rotgrønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakte rotgrønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakte rotgrønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 72.06 | 184.58 | Kcal |
Protein | 1.21 | 3.10 | gram |
Karbohydrat | 7.28 | 18.65 | gram |
Kostfiber | 2.67 | 6.84 | gram |
Fett | 3.64 | 9.32 | gram |
Mettet fett | 0.53 | 1.36 | gram |
Salt | 0.10 | 0.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.87 | Kr 12.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 562 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,41 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på.
Lag din egen blanding, beregn ca 250 gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg.
Del sjalottløken i to. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver. De øvrige rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter. Bland alle grønnsakene sammen og ha de i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene. Dryss sukker over og bak de i ovn på 180 grader til de er møre.
Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7179 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 356)
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-11
Oppdatert dato:2002-07-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift