Fotograf:Synøve Dreyer Hvis du skal ha venner på middag bør du absolutt prøve deg på denne oppskriften! Peppermarinaden tar kveiten til nye høyder og den får godt selskap med avokadokremen.
Oppskriften inneholder 109 Kalorier, 3 g Karbo, 7 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Peanøtter, Sesam, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bruker du fersk kveite må denne fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
Skjær kveite i terninger.
Stek pepper i en tørr stekepanne til pepperkornene blåser seg opp og blir myke, 3-5 minutter.
Grovknus dem i en morter eller over en skjærefjøl.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær, skjær vårløk i ringer, og press saften av lime.
Stek sjalottløk og hvitløk mykt i rapsolje, og ha i ingefær og pepper.
Trekk stekepannen av varmen, og tilsett vårløk og limesaft.
Kjøl ned til romtemperatur og bland inn kveiteterningene.
Avokadokrem
Grovhakk koriander og press saften av lime.
Kjør alle ingrediensene til avokadokremen glatte med en stavmikser eller i en blender.
Smak til med salt.
Tilbehør
Grovhakk rødløk, riv eple med et råkostjern og skjær sukkererter i strimler.
Fres rødløk i olivenolje på middels varme.
Ha det over i en bolle sammen med spinat, og smak til med salt.
Bland inn eple og sukkererter.
Ha spinatblandingen i bunnen av bollene, og legg kveiteterninger og avokadokrem over. Topp med sprøstekt løk, sesamfrø og peanøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 33027)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2017-05-25
Oppdatert dato:2017-05-25