Skjær kjøttet i terninger og brun det i matfett i en stekepanne eller gryte. Tilsett fond og vann og kok opp. Skum godt av. Legg laurbærblad, einebær, pepper og timian på et lite gassbind, knyt sammen til en ”pose” og legg ned i gryten. Tilsett farinsukkeret. Kok i 20 minutter.
Skrell løk, kålrot og gulrøtter. Rens soppen. Skjær gulrøttene i centimetertykke skiver. Del sjampinjongen i 2-4 biter alt etter hvor store de er. Skjær kålroten i terninger. Brun løken og sjampinjongen i matfett i en stekepanne. Legg løk og grønnsaker i gryten, og kok i ytterligere 15-20 minutter.
Ta opp krydderposen. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og brun farin.
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos poteten. Bland i melk, margarin, ost og brun farin. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35309)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2020-07-29
Oppdatert dato:2020-07-29