Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos



Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Rådyr eller hjortegryte til søndagen. Her med potetmos.

Oppskriften inneholder 69 Kalorier, 6 g Karbo, 7 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 11 lesere
Lesere: 34639 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grrådyrkjøtt, f.eks. lår
1sssmør eller margarin
1ssvilt- eller mørk oksefond
4dlvann
1blad(er)laurbærblad
10stkeinebær
6stkviltpepperkorn
1kvist(er)fersk timian
1ssDansukker Brun Farin
4stkgulrøtter
200grkålrot
12stkferske sjampinjong
9stksjalottløk
1sssmør eller margarin
1tssalt
1sspotetmel

Potetmos

700grmelne poteter
2dlmelk
1ssflytende margarin
1dlrevet, sterk ost
1tsDansukker Brun Farin
1dashsalt, pepper




Kalorier og næringsinnhold i Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier68.52561.30Kcal
Protein6.5653.74gram
Karbohydrat5.8748.09gram
Kostfiber1.129.17gram
Fett1.8415.07gram
Mettet fett0.877.13gram
Salt0.524.29gram
Pris på oppskriftenKr 9.32Kr 76.35Kr .-
Hele oppskriften veier3 277 totalt819 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo34,26 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i terninger og brun det i matfett i en stekepanne eller gryte. Tilsett fond og vann og kok opp. Skum godt av. Legg laurbærblad, einebær, pepper og timian på et lite gassbind, knyt sammen til en ”pose” og legg ned i gryten. Tilsett farinsukkeret. Kok i 20 minutter.
Skrell løk, kålrot og gulrøtter. Rens soppen. Skjær gulrøttene i centimetertykke skiver. Del sjampinjongen i 2-4 biter alt etter hvor store de er. Skjær kålroten i terninger. Brun løken og sjampinjongen i matfett i en stekepanne. Legg løk og grønnsaker i gryten, og kok i ytterligere 15-20 minutter.
Ta opp krydderposen. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og brun farin.
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos poteten. Bland i melk, margarin, ost og brun farin. Smak til med salt og pepper.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35309)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Innlagt dato:2020-07-29
Oppdatert dato:2020-07-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos.Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos.
Denne retten har 68,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.