Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker inneholder
65 Kalorier,
3 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Spor-av-skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 64.71 | 214.35 | Kcal |
Protein | 5.50 | 18.22 | gram |
Karbohydrat | 2.58 | 8.55 | gram |
Kostfiber | 2.38 | 7.88 | gram |
Fett | 3.07 | 10.17 | gram |
Mettet fett | 0.97 | 3.21 | gram |
Salt | 0.58 | 1.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.27 | Kr 34.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 325 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,94 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha hvitløkfeddene i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og la det koke i 1 minutt. Skift til nytt kaldt vann, kok opp på nytt og la det koke 1 minutt. Gjenta denne prosessen med utskifting av vann til sammen 6 ganger. Nå er den skarpe hvitløksmaken trukket ut slik at feddene kan spises som en langt mildere grønnsak. Ta dem ut av vannet, skrell dem og tørk dem godt.
Plukk skjellmaten ut av skjellene. Ha hvitløkfeddene i en stekepanne med litt olivenolje på litt over middels varme. Stek dem gylne. Ha blåskjellene i pannen sammen med hvitløken og stek videre til skjellene er gjennomvarme.
Ha balsamicoen i en liten kjele, kok opp og pisk inn smøret, før du koker det inn til en tykk sirup.
Plukk bladene av de kokte artiskokkene og legg dem pent på kanten av tallerkenene. Fordel hvitløk og blåskjell på bladene. Plasser artiskokkene, altså hjertet, i midten. Fordel en liten skje av balsamicosirupen rundt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3893 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7745)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-19
Oppdatert dato:2003-04-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift