Russisk svartbrød inneholder
203 Kalorier,
32 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Russisk svartbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Russisk svartbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11651 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Russisk svartbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 203.01 | 1 859.57 | 84.53 | Kcal |
Protein | 6.67 | 61.10 | 2.78 | gram |
Karbohydrat | 31.80 | 291.29 | 13.24 | gram |
Kostfiber | 7.87 | 72.09 | 3.28 | gram |
Fett | 3.71 | 33.98 | 1.54 | gram |
Mettet fett | 1.67 | 15.30 | 0.70 | gram |
Salt | 0.79 | 7.21 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.99 | Kr 18.23 | Kr 0.83 | .- |
Hele oppskriften veier | 916 totalt | 916 pr porsj | 42 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,65 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 22
skiver
Løs gjæren i litt lunkent vann og la det stå til det begynner å dannes bobler. Bland smør og melasse og resten av vannet i en gryte, tilsett eddik og varm opp til lunkent.
Bland hvete, hveteflak, kli, karve, fennikel og salt i en bolle. Tilsett gjær- og melassevannet og rugmelet.
Elt til en passende deig og la deigen stå tildekket 15 minutter. Kna den videre med mer mel i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse, slå den ned og kna videre. Form et ovalt brød som legges på bakebrett dekket med bakepapir, la deigen heve på et lunt sted til ferdig.
Stekes ved 180°C i 45-60 minutter.
Rør i mellomtiden ut økologisk maisstivelse i vann og kok opp. Når brødet er ferdig strykes glasuren på og brødet settes noen minutter tilbake i ovnen til glasuren stivner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Helios
(Intern: 24889)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Russland
Innlagt dato:2008-05-21
Oppdatert dato:2008-05-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift