Saftige kjøttkaker med løk inneholder
73 Kalorier,
3 g Karbo,
4 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Saftige kjøttkaker med løk har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Saftige kjøttkaker med løk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,9 poeng fra 7 lesere
Lesere:
14207 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Saftige kjøttkaker med løk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 73.27 | 429.92 | 143.31 | Kcal |
Protein | 4.37 | 25.64 | 8.55 | gram |
Karbohydrat | 2.85 | 16.72 | 5.57 | gram |
Kostfiber | 0.19 | 1.11 | 0.37 | gram |
Fett | 4.89 | 28.69 | 9.56 | gram |
Mettet fett | 2.31 | 13.55 | 4.52 | gram |
Salt | 1.24 | 7.27 | 2.42 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.55 | Kr 14.96 | Kr 4.99 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 347 totalt | 587 pr porsj | 196 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,55 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
kjøttkaker
Ha kjøttdeigen i en stor bolle. Rør saltet godt inn i kjøttdeigen. Bland krydder og potetmel og tilsett. Rør godt mens du sper med litt vann av gangen til du har passe konsistens. Deigen skal bli ”myk”. Tilsett løken.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din og kaldt vann. Stek kjøttkakene i en middels varm panne med litt margarin, ca 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin bruning. Ha kjøttkakene over i en kjele med vann og buljong og la de trekke i ca 10 min til de er gjennomkokt, eller ha kakene rett i brun saus, halvfabrikata eller en du har laget selv.
Ha margarin i en kjele eller gryte på middels varme, la margarinen bli nøttebrun før du tilsetter melet. Rør til margarin og hvetemel har fått en fin brunfarge. Spe med kraften og la sausen koke ca 6 minutter. Smak til med brunost, salt og pepper. Ønsker du en fyldigere saus kan du tilsette litt fløte. Bruk litt sukkerkulør (Negro) dersom du ønsker en mørkere saus.
Server kjøttkakene med poteter, kokte grønnsaker og saus. Og for ikke å glemme tyttebærsyltetøy.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 28867)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-01-28
Oppdatert dato:2012-01-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift