Skjær seien i serveringsstykker.
Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.
Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre.
Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.
Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok.
Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.
Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering.
Server seigryten med kokte poteter.
Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34619)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2019-04-03
Oppdatert dato:2019-04-03