Fotograf:Matprat.no Grøt av steelcut - eller klippet - havre er noe helt annet enn enn den tradisjonelle havregrøt. Grøten har en grovere tekstur og en deilig tyggemotstand. Toppet med friske urter, tomater og ristede pinjekjerner blir dette et utradisjonell, men utrolig smakfull og mettende måltid.
Oppskriften inneholder 43 Kalorier, 5 g Karbo, 2 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ha havre, vann og salt i en kjele. Kok opp og la grøten småkoke i 25-30 minutter. Rør i kjelen med jevne mellomrom.
Juster konsistensen med vann, eller tilsett melk og gi grøten et raskt oppkok. Smak eventuelt til med litt mer salt.
Finhakk vårløk og persille, kutt tomatene i biter og rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne.
Ha grøten i en dyp tallerken og topp med urter, tomater og pinjekjerner. Kvern litt svart pepper over.
Toppingen kan varieres på mange ulike måter, både i søt og salt retning. Her er noen tips:
Dill og varmrøkt laks
Fetaost, oliven og tomat
Friske bær, cottage cheese og hakkede hasselnøtter
Peanøttsmør, jordbær og honning
Spekeskinke eller fenalår, honning og friske bær
Hakkede nøtter eller mandler, cherrytomater og ruccola
Spinat, revet sitronskall, parmesan og timian
Steelcut havre skiller seg fra havregryn ved at det er havrekorn som er kuttet eller klippet i biter og ikke valset til flate havregryn slik vi kjenner dem. Steelcut inneholder akkurat det samme som havregryn, men både smak og tekstur endres. Smaken blir kraftigere, og grøten blir grovere og med mer tekstur og tyggemotstand. Steelcut havre kan også tilberedes som en risotto.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35763)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grøt Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19