Fotograf:
Synøve Dreyer
Skrei er festfisk, og med hjemmelaget hollandaisesaus er denne oppskriften egnet til å imponere familie og venner. Det smaker minst like godt som det ser ut! Oppskriften inneholder
151 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt skrei med erter og hollandaisesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt skrei med erter og hollandaisesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 150.95 | 641.16 | Kcal |
Protein | 11.18 | 47.49 | gram |
Karbohydrat | 2.47 | 10.49 | gram |
Kostfiber | 1.62 | 6.88 | gram |
Fett | 9.91 | 42.09 | gram |
Mettet fett | 4.42 | 18.77 | gram |
Alkohol | 0.56 % | | | |
Salt | 0.35 | 1.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.42 | Kr 35.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 699 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La de ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
Varm olje i stekepannen, legg skreistykkene i og la de ligge til de er nesten gjennomstekte.
Skjær hvitløk i tynne skiver og ha de i stekepannen sammen med smør.
Snu skreistykkene forsiktig og stek de lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
Hollandaise
Kok hvitvin inn til en tredel. Visp eggeplommer sammen og visp de deretter inn den varme vinen. Gjør dette over vannbad, eller direkte på platen på svak varme.
Når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens, visper du inn vann.
Rør så inn biter av smør og la det smelte.
Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
Ertepuré
Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk, hell av overflødig kokevann.
Mos erter med stavmikser eller i foodprocessor. Rør inn smør og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Skjær bacon i terninger og legg de i kald stekepanne, skru på varmen og stek til baconet er sprøtt og gyllent.
Server skreien på ertepuré, dryss over bacon og hell saus forsiktig over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28955)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-27
Oppdatert dato:2013-03-27
Lesere:
4981 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift