Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing



Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Her er oppskrift på alt du trenger til Thanksgiving-kalkunen; stuffing, søtpoteter, potetmos, tranebærsaus og fløtesaus.

Oppskriften inneholder 136 Kalorier, 11 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
5,5kgkalkun
1dashsmør til pensling
salt og kvernet pepper

Løk og selleristuffing:

2stkløk, grovhakket
4stang(stenger)selleri, grovhakket
300grsjampinjong
250grsmør
1bunt(er)bladpersille, finhakket
4sshakket, fersk basilikum eller 2 ss tørket
4sshakket, fersk salvie eller 2 ss tørket
2sspaprikapulver
1tsmuskat, revet
1stkloff i terninger (daggammelt brød)
salt og kvernet pepper

Søtpoteter:

3stk storsøtpoteter
200grsmør
1,25dlbrunt sukker
0,75dlvann

Hjemmelaget potetmos:

Ca 15stkpoteter
100grsmør
Ca 1,5dlfløte
salt og kvernet pepper

Tranebærsaus:

0,75dlvann
200grsukker
1pose(r)tranebær, ca 340g
1stkappelsin, skallet

Fløtesaus:

1,5literkraft (kraft/hønsebuljong og stekesjyen målt opp til riktig mengde)
1,5dlhvetemel
2dlmatfløte , evt. melk eller kremfløte
evt. litt soyasaus
salt og kvernet pepper
noen få dråper sukkerlikør

Smakstilsetning:

2ssportvinsgelé, evt ripsgelé eller 2 ts dijonsennep
2ssportvinsgelé, evt ripsgelé eller 2 ts dijonsennep


Annonse



Næringsdeklarasjon for Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136.071 517.44Kcal
Protein9.19102.49gram
Karbohydrat11.28125.79gram
Kostfiber0.9510.59gram
Fett5.8164.79gram
Mettet fett3.4638.59gram
Salt0.343.75gram
Pris på oppskriftenKr 6.83Kr 76.17Kroner
Hele oppskriften veier11 152 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ta ut innmatsposen og kok kraft til bruk i sausen.

Stuffing:

2. Fres oppdelte grønnsaker, sopp og brødterninger i smør til det er mykt. Stek i flere omganger. Ha blandingen over i en bolle og tilsett krydder. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt kraft eller buljong hvis stuffingen er for tørr. Den skal være litt fuktig, men ikke klissete.

Kalkun

3. Fyll kalkunen og bind sammen beina med en bomullstråd. Får du stuffing til overs, kan du steke den i en ildfast form ved siden av.

4. Brett vingespissene bak på ryggen, slik at kalkunen ligger stødig. Pensle den med smør og krydre med salt og pepper.

5. Stek kalkunen i stekeovnen ved 180 °C og hell ca. 2 dl buljong i langpannen (etterfyll om nødvendig). Beregn steketiden til en halv time per kilo, pluss en halv time ekstra når kalkunen er fylt.

6. Øs flere ganger over kalkunen i løpet av steketiden med kraften som danner seg i langpannen. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det ut klar kraft er kalkunen ferdig. La kalkunen ’’hvile’’ 15-20 minutter før den skjæres opp.

Søtpoteter:

7. Skrell søtpoteter og skjær dem i skiver. Kok opp smør, sukker og vann til en lake. Ha i søtpotetene og vend dem i laken. Kok dem møre 15-20 minutter.

Hjemmelaget potetmos:

8. Skrell potetene og del dem i to. Ha kok dem møre. Sil fra vannet (gjem litt til sausen) og damp dem godt. Mos potetene og tilsett smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Tilsett om nødvendig mer fløte om mosen blir for tykk.

Tranebærsaus:

9. Kok opp vann og sukker, og tilsett bærene. La det småkoke 5-10 minutter eller til bærene begynner å sprekke. Tilsett revet appelsinskall og sett tilside. Dette kan gjerne lages dagen før.

Fløtesaus:

10. Kok opp kraft og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke uten lokk i 5 minutter. Ha i fløte og smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster til lysebrun farge med sukkerkulør. Tilsett eventuelt portvinsgelé eller sennep.

Pynt for eksempel fatet med bladpersille, fiken, sharonfrukt, små paprika og papaya. Server kalkunen med søtpoteter, potetmos, kokte gulrøtter, tranebærsaus og fløtesaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 23110)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Amerika
Innlagt dato:2013-11-24
Oppdatert dato:2013-11-24
Lesere: 6603 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt kalkun med linsesalat.Helstekt kalkun med linsesalat.
Denne retten har 136,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott.Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott.
Denne retten har 74,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconsurret kalkunfilet.Baconsurret kalkunfilet.
Denne retten har 119,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper.Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende nep.
Denne retten har 120,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunsatay med couscous.Kalkunsatay med couscous.
Denne retten har 158,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.
Denne retten har 94,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med pistasjesaus.Kalkunfilet med pistasjesaus.
Denne retten har 131,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.
Denne retten har 78,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinglasert påskekalkun (kald).Appelsinglasert påskekalkun (kald).
Denne retten har 137,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 156,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun.Stekt kalkun.
Denne retten har 106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun 2.Stekt kalkun 2.
Denne retten har 95,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portv.
Denne retten har 104,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread.Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread.
Denne retten har 239,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet fylt med frukter.Kalkunfilet fylt med frukter.
Denne retten har 120,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.