Fotograf:
Melk.no
Er du født i tvillingenes tegn og planlegger stort bursdagselskap, kan vi anbefale deg å prøve denne marsipankaken. Oppskriften inneholder
366 Kalorier,
33 g Karbo,
7 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tvillingenes kake 22. mai - 21. juni er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tvillingenes kake 22. mai - 21. juni med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 366.16 | 10 903.37 | 1 362.92 | Kcal |
Protein | 7.16 | 213.21 | 26.65 | gram |
Karbohydrat | 33.18 | 988.02 | 123.50 | gram |
Kostfiber | 1.87 | 55.68 | 6.96 | gram |
Fett | 22.34 | 665.23 | 83.15 | gram |
Mettet fett | 9.37 | 279.02 | 34.88 | gram |
Salt | 0.18 | 5.36 | 0.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.68 | Kr 198.91 | Kr 24.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 978 totalt | 2 978 pr porsj | 372 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,24 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Kakebunnene
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Fordel røren i to godt smurte former.
Stek bunnene og la dem bli helt avkjølt før de tas ut av formene.
Når kakene skal fylles, skjærer du bort en liten skalk på den ene siden av hver kake slik at de kan legges tett sammen. Del hver kakebunn i to og dynk dem godt.
Fyll
Visp kremen stiv med sukkeret. Bland halvparten av kremen med banan, nøttekjerner og krokansjokolade. Fyll kakene med denne kremen og sett kakene tett sammen. Smør den andre halvparten (den uten banan, nøtter og sjokolade) over hele kaken i et tynt lag.
Pynt
Kjevle ut marsipanen til lokk som skal dekke hele kaken (-ene). Strekk marsipanen glatt ned langs kanten og skjær bort overflødig marsipan.
Legg mønsteret midt på kaken. Husk å klipp ut midten. Dryss kakepynt o.l. i åpningen, men ikke i den biten som markerer ansiktene. Pynt kaken med kremstjerner, hele valnøtter og gjerne marsipanpynt.
Bruk 2 runde kakeformer à ca 18 cm i diameter til en kake på 8 - 10 porsjoner.
I stekeovnen på 175 °C i ca 25 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28368)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-06
Oppdatert dato:2013-08-06
Lesere:
2775 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift