Urte- og hvitløkspekket kylling med marinerte tomater inneholder
80 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Urte- og hvitløkspekket kylling med marinerte tomater har beregnet å ha følgende allergener
Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Urte- og hvitløkspekket kylling med marinerte tomater er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5930 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urte- og hvitløkspekket kylling med marinerte tomater!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 79.65 | 291.40 | Kcal |
Protein | 11.10 | 40.61 | gram |
Karbohydrat | 1.53 | 5.60 | gram |
Kostfiber | 0.84 | 3.07 | gram |
Fett | 3.05 | 11.16 | gram |
Mettet fett | 0.77 | 2.82 | gram |
Salt | 0.11 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.69 | Kr 17.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 463 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær små snitt i skinnet på kyllingene. Skjær hvitløk i skiver og dytt hvitløk og urter inn i snittene på kyllingen. Legg kyllingen i en stor ildfast form eller i en langpanne. Pensle over kyllingen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett formen inn i ovnen ved 160 °C og stek i ca. 1 1/4 time. Øs over stekesjyen noen ganger underveis. Skru eventuelt opp steketemperaturen de siste minuttene for å få ekstra gyllen farge på kyllingene. La kyllingen hvile i 15 minutter før servering for å få kjøttsaften til å sette seg.
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene opp i kokende vann i ca. 1/2 minutt til skinnet løsner og er enkelt å fjerne. Skjær først et dypt kryss på tomatene og del videre til du får "båter" som sitter sammen i bunnen. Bland sammen olje, vineddik, salt, pepper, sukker, finhakket løk og timian. Sett tomatene i en ildfast form og fordel marinaden på hver tomat. Sett tomatene under grillen eller ved høyeste temperatur i stekeovnen, 5-10 minutter mens kyllingen skjæres opp for servering. Server den urte- og hvitløkspekkede kyllingen med marinerte tomater og gjerne litt lettkokte grønnsaker i tillegg.
På grunn av de saftige tomatene trenger man ikke noe saus, men vil de som vil ha litt ekstra over potetene kan øse over litt stekesjy.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 2118968312)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-23
Oppdatert dato:2002-05-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift