Fotograf:
Kylling.no
Afrika-inspirert grillkylling inneholder
125 Kalorier,
13 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Afrika-inspirert grillkylling har ingen allergener
Afrika-inspirert grillkylling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
10810 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Afrika-inspirert grillkylling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 125.29 | 880.96 | Kcal |
Protein | 8.92 | 62.72 | gram |
Karbohydrat | 12.71 | 89.37 | gram |
Kostfiber | 2.06 | 14.48 | gram |
Fett | 3.85 | 27.07 | gram |
Mettet fett | 1.08 | 7.59 | gram |
Salt | 0.43 | 3.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.80 | Kr 33.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 219 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell poteter og del dem i fingertykke staver eller i båter. Stek dem noen minutter i smør i en stekepanne. Del hver kylling i fire og legg dem i ildfast form eller i langpanne. Dryss over karri og grillkrydder. Ha potetstaver, kikerter, oliven og paprikaringer i formen og sett den midt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomvarm.
Skjær løk i tynne båter og finhakk vårløk. Varm olje i en kjele og stek løk og vårløk i et par minutter. Mos tomatpuré, tomater, hvitløk og koriander i en matprosessor og ha i kjelen sammen med paprika delt i biter, lettkokte bønner og karri.
Kok 4-5 dl basmatiris i hønsebuljong tilsatt 1 kanelstang, 5 kardemommekjerner og 5 hel nellike. Fordel risen på et stort fat og legg over kylling, potetstaver, kikerter, oliven og paprika. Server saus, grønn chilisaus, søt spagetti og chapatibrød ved siden av.
Grønn chilisaus (kruttsterk):
Mos 1 tomat, en liten bunt koriander, 10 små, grønne chili, 1 ts salt og 4-5 ss cultura naturell i en hurtigmikser. Drypp først bare dråper av sausen over maten for å kjenne hvor sterk den er før du har på mer.
Søt spagetti:
Fres 250 g korte spagetti med smør i en panne. Tilsett rikelig med vann og 5 knuste kardemommekjerner. Kok til spagettien er mør. Hell fra vannet og rør inn 1 dl sukker (det skal smake søtt!).
Chapatai:
Ha 4 dl sammalt, fin hvete, 5 dl siktet hvetemel og 1 ts salt i en bakebolle. Spe litt og litt med vann og kna det inn etterhvert. Deigen skal være litt hardere enn til brøddeig. La deigen stå å svelle i 10 minutter. Del deigen i 8 emner eller mer. Kjevle ut emnene til en firkant og smør utover ca. 1 ss olje. Brett deigen inn 2/3 og legg den siste 1/3 over. Brett på samme måte en gang til, slik at deigen ligner en liten pakke. Kjevle så ut til en tynn leiv igjen og stek den i tørr stekepanne et par minutter på hver side. Krøll brødene/lefsene sammen for å få dem myke og legg brødene oppå hverandre på et fat til servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 2118968049)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-19
Oppdatert dato:2002-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift