Urtefarsert lammerygg med basilikum og jordskokker inneholder
200 Kalorier,
2 g Karbo,
10 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Urtefarsert lammerygg med basilikum og jordskokker har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Selleri, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Urtefarsert lammerygg med basilikum og jordskokker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urtefarsert lammerygg med basilikum og jordskokker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 200.33 | 1 082.30 | Kcal |
Protein | 10.22 | 55.21 | gram |
Karbohydrat | 2.41 | 13.02 | gram |
Kostfiber | 0.88 | 4.75 | gram |
Fett | 16.45 | 88.87 | gram |
Mettet fett | 8.68 | 46.89 | gram |
Salt | 0.24 | 1.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.31 | Kr 50.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 701 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ryggen utbenes, så man har mørbraden for seg, de to fileter for seg – sammenhengende og i et stykke.
Urtene til fyllet hakkes fint og svitsjes i en kasserolle i smøret.
Den hakkede persille tilsettes, kasserollen tas av varmen, og de to eggeplommer røres i.
Krydres med salt og pepper.
Farsen røres med lettpisket egg og fløte og krydres med salt og pepper.
Farsen fordeles på innersiden av de to fileter.
Urtefyllet legges på og til sist legges mørbraden i på langs.
Ryggen rulles omkring fyllet og snøres med kjøttråd.
Den brunes på alle sider i litt smør, drysses med salt og pepper og stekes ferdig i ovnen ved 200ºC.
Gi den først 15 min., la den hvile i 10 min., og la den deretter få ytterligere 10 min. I ovnen.
La den hvile tildekket i minst 10 min. Før utskjæringen.
Saus:
Løkene svitsjes lett i 1 ss av smøret.
Eddiken tilsettes og kokes vekk.
Kremfløte og Creme fraiche tilsettes og kokes godt igjennom.
Resten av smøret piskes i den varme, men ikke kokende saus, som til sist tilsettes rikelig hakket basilikum.
Jordskokker:
Jordskokkene vaskes, skrelles og skjæres i mindre stykker.
Tørkes av og stekes i varm olje kort før servering.
Anretning:
Den urtefarsert rygg skjæres i skiver og serveres på varme tallerkener på et lag av sausen med de varme jordskokker til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Ukjent kilde
(Intern: 26383)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-10
Oppdatert dato:2009-09-10
Lesere:
2417 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift