Fotograf:Mari Svenningsen En lammestek nærmest «gjør seg selv» i stekeovnen. Fyll formen med steken, rotgrønnsaker, hvitløk, poteteter og halve sitroner. Etter noen timers tålmodighet, er resultatet fantastiske smaker og et supert måltid.
1. Forvarm stekeovn til 125 °C. Krydre lammestek med salt og pepper. Brun steken i en varm stekepanne med smør, og legg den over i en langpanne eller en stor ildfast form. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av steken.
2. Skrell gulrot og pastinakk og del i grove biter. Del poteter, hvitløk og sitron i to. Legg alt rundt steken og ha på et par kvister rosmarin.
3. Hell på vann eller vin.
En stek som veier mer enn 2,5 kg trenger du ikke å brune i stekepanne først. Steken vil få sin bruning og farge i stekeovnen, siden den står over lengre tid.
4. Sett langpannen midt i stekeovnen. Når termometeret viser 65-70 °C er steken medium stekt, og ved 76 °C er steken gjennomstekt. Steketiden kan variere etter tykkelse på kjøttet, men beregn ca. 2 timer på en stek som veier 1,5 kilo.
Ta vare på stekesjyen. Den er full av god smak og passer ypperlig som saus.
5. La steken hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Kjenn på grønnsakene og poteten. Hvis de trenger litt lengre tid på å bli ferdige, kan de stå i ovnen mens steken hviler. Skru da opp temperaturen litt og øs stekesjy over.
Server gjerne lammesteken med stekesjyen og en god ripsgelé.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 33803)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2018-03-18
Oppdatert dato:2018-03-18