Urtemarinert kveitefilet



Urtemarinert kveitefilet oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Lyst til å overraske med et skikkelig gourmet-måltid? Ta bør du prøve denne oppskriften!

Oppskriften inneholder 129 Kalorier, 7 g Karbo, 10 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Urtemarinert kveitefilet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4460 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgkveite i skiver, renskåret filet uten skinn og ben
1dlsukker
0,5dlsalt
1sshvit pepper
1dlfrisk basilikum eller andre urter, finhakket
0,5stklime, saften
1dlvermouth, f eks Noilly Prat

Gul saus:

2stkgul paprika
1begerfruktyoghurt med sitron
3ssmeierismør, smeltet
smak til med sukker, salt, pepper og vermut

Grønn saus:

2dlfrisk basilikum
30grsnøfrisk med dill
smak til med salt og pepper
pynt med salat og rødvinsyltet rødløk




Næringsdeklarasjon for Urtemarinert kveitefilet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129.06395.14Kcal
Protein9.9330.40gram
Karbohydrat7.2422.17gram
Kostfiber0.250.77gram
Fett6.0718.58gram
Mettet fett2.256.89gram
Alkohol0.75 %
Salt3.6211.10gram
Pris på oppskriftenKr 14.11Kr 43.20Kroner
Hele oppskriften veier1 837 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo22,43 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tørk fisken godt og pass på at alle bein er fjernet. Bland sammen sukker, salt og pepper, og gni fisken godt inn med dette.
Fordel hakkede urter i bunnen av en form. Legg på fisken og dryss over resten av salt/sukker-blandingen, så ikke fisken tørker inn. Slå over en blanding av lime og tørr vermut (Noilly Prat). Dekk formen med plastfilm og la den stå i kjøleskapet ca 3 døgn. Snu fisken av og til.
Skjær den gravede fisken i tynne skiver og legg disse på tallerken.

Gul saus
Bak paprika i stekeovnen på 250 °C i ca 10 minutter. Ta av skinnet og rens for steiner. Kjør paprika til mos i foodprosessor sammen med yoghurt og smør. Smak til med sukker, salt, pepper og vermut (kan droppes).

Grønn saus
Kjør basilikum til puré i foodprosessor sammen med snøfriskost. Smak til med salt og pepper.

Legg sausene pent rundt og litt over fisken, og pynt med salat og syltet rødløk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28433)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-05-08
Oppdatert dato:2011-05-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ceviche club med kveite.Ceviche club med kveite.
Denne retten har 171,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet Norsk Kveitecarpaccio med lune tomater og små salater.Gravet Norsk Kveitecarpaccio med lune tomater.
Denne retten har 66,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveitecarpaccio.Kveitecarpaccio.
Denne retten har 104,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ceviche med ørret og kveite.Ceviche med ørret og kveite.
Denne retten har 103,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kveitecarpaccio.Gravet kveitecarpaccio.
Denne retten har 118,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveite ceviche på toast.Kveite ceviche på toast.
Denne retten har 170,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fisk i Birkebeinerskinke og estragon, syltet tomat, appelsinkokt fennikel og safranskum.Fisk i Birkebeinerskinke og estragon, syltet .
Denne retten har 67,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtemarinert kveitefilet.Urtemarinert kveitefilet.
Denne retten har 129,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.