Fotograf:
Melk.no
Lyst til å overraske med et skikkelig gourmet-måltid? Ta bør du prøve denne oppskriften! Oppskriften inneholder
129 Kalorier,
7 g Karbo,
10 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Urtemarinert kveitefilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4460 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urtemarinert kveitefilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 129.06 | 395.14 | Kcal |
Protein | 9.93 | 30.40 | gram |
Karbohydrat | 7.24 | 22.17 | gram |
Kostfiber | 0.25 | 0.77 | gram |
Fett | 6.07 | 18.58 | gram |
Mettet fett | 2.25 | 6.89 | gram |
Alkohol | 0.75 % | | | |
Salt | 3.62 | 11.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.11 | Kr 43.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 837 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,43 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tørk fisken godt og pass på at alle bein er fjernet. Bland sammen sukker, salt og pepper, og gni fisken godt inn med dette.
Fordel hakkede urter i bunnen av en form. Legg på fisken og dryss over resten av salt/sukker-blandingen, så ikke fisken tørker inn. Slå over en blanding av lime og tørr vermut (Noilly Prat). Dekk formen med plastfilm og la den stå i kjøleskapet ca 3 døgn. Snu fisken av og til.
Skjær den gravede fisken i tynne skiver og legg disse på tallerken.
Gul saus
Bak paprika i stekeovnen på 250 °C i ca 10 minutter. Ta av skinnet og rens for steiner. Kjør paprika til mos i foodprosessor sammen med yoghurt og smør. Smak til med sukker, salt, pepper og vermut (kan droppes).
Grønn saus
Kjør basilikum til puré i foodprosessor sammen med snøfriskost. Smak til med salt og pepper.
Legg sausene pent rundt og litt over fisken, og pynt med salat og syltet rødløk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28433)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-05-08
Oppdatert dato:2011-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift