Fotograf:
Tom Haga
Ceviche er sitrusmarinert sjømat, og salat og avokadosalsa passer perfekt til det. Denne oppskriften kan brukes som både forrett og tapas. Oppskriften inneholder
170 Kalorier,
17 g Karbo,
9 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kveite ceviche på toast er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kveite ceviche på toast!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 169.62 | 461.30 | Kcal |
Protein | 9.13 | 24.83 | gram |
Karbohydrat | 17.17 | 46.70 | gram |
Kostfiber | 1.43 | 3.89 | gram |
Fett | 6.84 | 18.60 | gram |
Mettet fett | 1.17 | 3.18 | gram |
Salt | 0.42 | 1.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.30 | Kr 28.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 088 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Skjær kveitefilet tynne skiver.
Marinade
Finhakk chili og bland sammen de andre ingrediensene til marinaden.
Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.
La kveiteskivene marinere mens du lager salaten, ca. 5-6 minutter.
Salat
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
Skjær mango og fennikel i fine strimler, bland med tomatstrimler og salat, og fordel over kveiteskivene.
Rull kveitefiletene sammen rundt salaten.
Avokadosalsa
Finhakk avokado, og grovhakk koriander.
Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.
Toast
Skjær loff i tynne skiver. Pensle med olivenolje og stek skivene sprø i tørr stekepanne.
Fordel avokadosalsa på halvparten av toastskivene, legg over kveiteruller og ha over en toastskive.
Server med marinade rundt.
Tips:
Du kan også bruke skall fra andre sitrusfrukter om du har. Prøv deg fram.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30280)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Lesere:
1825 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift