Fotograf:Meny En sunn vegetarburger med masse smak fra krydder, løk og hvitløk! Sammen med en sval tzatziki av yoghurt, agurk og hvitløk er dette skikkelig kosemat for helgen.
Oppskriften inneholder 147 Kalorier, 9 g Karbo, 6 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Finhakk løk og hvitløk og fres disse i olivenolje et par minutter med krydder og tomatpuré.
Kok quinoa som anvist på pakken. Quinoa sveller ca. 4 ganger sin egen vekt når den kokes, så 50 g rå quinoa skal utgjøre 200 g ferdigkokt. Hakk valnøttene.
Ha bønner, hakkede valnøtter, løk- og hvitløksrøren fra pannen, egg, en klype salt og grovmalt pepper i en kjøkkenmaskin. Kjør til en ganske glatt masse.
Bland inn ferdigkokt quinoa og rør godt sammen til en fast masse som kan formes.
Fukt hendene med litt kaldt vann og form 4 burgere av røren. Legg dem på et stekebrett kledd i bakepapir og stek i ovnen på 200 grader.
Stek burgerne først 10 på en side, og snu dem så forsiktig og stek 10 på den andre siden.
Riv agurken grovt og bland den med yoghurt, knust hvitløk, litt salt og pepper.
Servér burgerne toppet med tzatziki, i hamburgerbrød med salat, tomat og løkringer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32570)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Vegetarmat Innlagt dato:2016-09-30
Oppdatert dato:2016-09-30
Lesere: 2503 totalt.