Enkel mat med oppskrifter og undersider






Annonse

Annonse



Her er en oversikt over aktuelle artikler for enkel mat, studentmat og hverdagsmat.

Varmende gryteretter

Varmende gryteretter

Varmende gryteretter er i skuddet når det er kaldt ute og behovet for varme, energi og kos dukker opp. Gryteretter kan brukes i hverdagen og til fest, og er populært for alle aldre. Og gryteretter er anvendelig mat som kan lages lenge før servering, de lager seg selv, kan ofte fryses og kan varieres....

Les mer om denne saken...

Hvordan lage fårikål?

Hvordan lage fårikål?

Vår nasjonalrett fårikål er en av de mest smakfulle retter vi kan tenke oss. Og nå som høsten setter inn er igjen fårikål aktuell på mange bord rundt i familiene her i Norge.
Fårikål ble både i 1972 og i 2014 utpekt til vår nasjonalrett, og det kan vel de fleste være enige i.....

Les mer om denne saken...

Enkel og grei metode for å lage den absolutt beste suppa

Enkel og grei metode for å lage den absolutt beste suppa

Vi lager ofte suppe hjemme og har kommet frem til en metode som kan brukes med flere forskjellige råvarer og ingredienser. Dette er ganske enkelt og de fleste klarer dette. Dette er supper som most med stavmikser og tilsatt en type melk, kokosmelk ol. Råvarene kan varieres med forskjellige grønnsake....

Les mer om denne saken...

Poteter som tilbehør. En oversikt over de mest vanlige.

Poteter som tilbehør. En oversikt over de mest vanlige.

Her har dere en oversikt over de mest vanlige måter å tilberede poteter på. Dette er noe som flere har etterspurt og jeg viser her en del basic oppskrifter på potettilbehør.
Det er ikke alltid så lett når en oppskrift er oversiktlig og forklarende, og så står det på slutten at den skal serv....

Les mer om denne saken...

Koking av poteter

Koking av poteter

Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik?
Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Selv om jeg selv ofte....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke ris?

Hvordan koke ris?

Her hjemme så bruker vi mye ris og har dermed gått til anskaffelse av en riskoker. Dette gjør det lettere å koke litt større porsjoner og risen kan holde seg i kjøleskapet i noen dager ferdig kokt. Men for en nybegynner eller student, kan koking av ris være det første det kan lønne seg å lære, for d....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke pasta?

Hvordan koke pasta?

Mange vil sikkert le litt av denne overskriften og tenke at dette er jo så enkelt som bare det. Men når du aldri har rørt en komfyr eller ei gryte, er det på sin plass med en innføring i kunsten å koke pasta rett. Og denne innføringen kommer sammen med innføring i å koke poteter og ris.
I de s....

Les mer om denne saken...

Egg på flere måter

Egg på flere måter

Egg er en god venn for studenter og andre som skal ha rask næring, middag osv. Stekt egg på brød eller med litt tilbehør er en grei og rask middag. Kokt egg passer god i supper, salater eller rett og slett natyrell. Egg brukes og i omelett og eggerøre, som begge er enkle middagsalternativer. Og posj....

Les mer om denne saken...

Liten mål og vekt guide

Liten mål og vekt guide

Når en begynner med matlaging eller er nybegynner, så er det viktig å følge oppskriften og særlig følge målene som er oppgitt. Mang en rett som er mislykket, er det på grunn av unøyaktige mål. Nå er det mange oppskrifter hvor man kan slumpe litt og gjerne ta litt ekstra av noe, men det er best....

Les mer om denne saken...

Mattips til studenter

Mattips til studenter

Med lite penger, dårlig tid, hybelkjøkken og manglende kjøkkenutstyr er det ikke alltid lett for studenter å få et sunt og variert kosthold. Her får du tips til hvordan du kan spise sunt og bli mett på lavbudsjett.
Planlegg hvor mye du skal bruke på mat hver uke og hold deg til budsjettet. Spis....

Les mer om denne saken...

Hvordan overleve første gang på hybel

Hvordan overleve første gang på hybel

Høsten og studiestart er for mange en start på voksenlivet uten mamma og pappa til å ta seg av matlaging og klesvask. Og da er det så lett å bare ty til ferdigmat, frossenpizza eller takeaway mat for å unngå å lage noe selv. Vi er naboer til UIA og ser dette med frysedisker i nærbutikken som er tomm....

Les mer om denne saken...

Det elektriske kjøkkenet.

Det elektriske kjøkkenet.

Om en bor alene eller med flere, er det nytte med hjelpemidler på kjøkkenet. Og nå er det tilgjengelig noe for nesten alle arbeidsoppgaver en gjør. Men på ett nybegynnerkjøkken trenger man jo ikke alle dyre og avanserte elektriske dingser for å lage enkel og rask mat. Men under her er en del av de s....

Les mer om denne saken...

Kjøkkenets grunnutstyr

Kjøkkenets grunnutstyr

Mange skal begynne å studere på denne tiden og derfor flytte fra mammas gryter hjemme, eller om en flytter for seg selv av andre grunner. I alle fall så trenger man en del utstyr på kjøkkenet om en ikke bare skal spise ferdigmat eller takeaway. Om det er stort eller lite, eller tilbringer mye eller ....

Les mer om denne saken...

Redskapsguide til kjøkkenet

Redskapsguide til kjøkkenet

Når en skal begynne å kokkelere på kjøkkenet er det viktig at man har riktige redskaper, selv om man klarer seg bra med en del basis ting i begynnelsen. Men disse grunnredskapene bør være hensiktsmessige i bruk og man må kunne bruke dem fornuftig og riktig. Alt går så mye lettere hvis man har de ret....

Les mer om denne saken...

Mine tips og råd for enkel mat

Mine tips og råd for enkel mat

Her er en oversikt over min tips og råd til dere som skal lage enkel, rimelig, rask og god mat. Ingen oppskrifter men en del generelle tips som settes i sammenheng med andre artikler om dette emnet. Se i bunnen av teksten.....

Les mer om denne saken...







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.