Om en bruker fisk eller kjøtt til middag julaften, er dette ofte det mest tradisjonsbundne måltidet i jula. Det skal være ribbe, pinnekjøtt, torsk eller andre kjente retter. I vår familie er det tradisjon med kokt torsk og det er lett og godt, samtidig som en da har plass til annet julesnadder etter....
Ettersom det er mange meninger og smaker omkring våre tradisjonelle juleretter, så har jeg sett på hvilke tips som kan gjøres for å få det perfekte pinnekjøtt.
Pinnekjøtt er blitt en slager her hjemme, og det spises flere ganger før jul. Selv om jeg ikke har aner på vestlandet, og lever i "torsk....
Ved siden av pinnekjøtt er svineribbe en av de mest brukte middager på julaften her i landet. Og den evigvarende diskusjonen om hvordan man skal få sprø svor kommer nok i år også.
Ribbe har også lenge vært brukt som julemat. Svineribbe kjennes både fra kokebøker på 1800-tallet og fra bondesamfu....
Siste søndag i advent, går store deler av Vestlandet mann av huse for den mest bestialske, ukristelige av alle førjulstradisjoner: SMALAHOVE.
Ingen som ikke har smakt smalahove, forstår at det kan spises, langt mindre være en delikatesse. Men kanskje du skulle la tvilen komme tiltalte ti....
Nå som julen nærmer seg med stormskritt, er det og tid for de gode tradisjonelle middagene med venner og
familie. Og det smaker fortsatt godt med en solid stek i ovnen eller jerngryta.
Her er de vanligste, tradisjonelle oppskriftene på disse og det er bare å invitere venner og svigermor til ....
Fenalåret er blitt ett av symbolene på noe av det norskeste vi kan komme på. Før var det jo November som var slaktemåneden og når vinterens mørke siger over hustakene så hang det mangt ett fenalår oppunder stabburstaket i det ganske land. Før var det nødvendig med salting, røyking og tørking for at ....
Om man lager den selv eller kjøper den ferdig er man sikret mye matglede av en spekeskinke.
Nå er det for seint å lage den selv hvis den skal være ferdig til jul, men jeg skal fort gå gjennom fremgangsmåten. Og spekeskinke er ypperlig mat hele året og spesiellt om sommeren. Prøv den til nye poteter....
Nå som påska er i full gang og mange har gått til innkjøp av lammesteik og lammelår, så tar jeg for meg her de 10 mest populære oppskriftene på nettsidene med lam. Ikke bare nødvendigvis med påskevri, men og andre populære retter med norsk lammekjøtt.....
En flott, helstekt kalkun gjør stilig entré i det den kommer seilende ut fra kjøkkenet og inn på festbuffeten.
På en enkel måte er den alltid like velkledd for anledningen og blir som vanlig raskt festens midtpunkt. Kalkun virker kanskje litt overveldende arbeidsmessig, men om en forbereder l....
Her er litt historie om svineribbe til jul, sammen med noen gode oppskrifter. Denne er skrevet av meg etter familiens gamle kokebøker, hefter og tradisjonsmat historie.
Svineribbe er brukt i lange tider i Norge og til jul var det julegrisen som måtte til pers. man fikk ikke bare ribbe til jule....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.