Enkel mat med oppskrifter og undersider






Annonse

Annonse



Her er en oversikt over aktuelle artikler for enkel mat, studentmat og hverdagsmat.

Varmende gryteretter

Varmende gryteretter

Varmende gryteretter er i skuddet når det er kaldt ute og behovet for varme, energi og kos dukker opp. Gryteretter kan brukes i hverdagen og til fest, og er populært for alle aldre. Og gryteretter er anvendelig mat som kan lages lenge før servering, de lager seg selv, kan ofte fryses og kan varieres....

Les mer om denne saken...

Enkelt og godt med fiskeboller

Enkelt og godt med fiskeboller

Fiskeboller trenger ikke bare serveres i hvit saus, men kan lett varieres til mange forskjellige, spennende retter. Fiskeboller kan brukes til supper, gratineres og brukes med mye spennende tilbehør. Fiskeboller kan og lages fra grunnen av selv, men det letteste er selvfølgelig å bruke disse hermeti....

Les mer om denne saken...

Det elektriske kjøkkenet.

Det elektriske kjøkkenet.

Om en bor alene eller med flere, er det nytte med hjelpemidler på kjøkkenet. Og nå er det tilgjengelig noe for nesten alle arbeidsoppgaver en gjør. Men på ett nybegynnerkjøkken trenger man jo ikke alle dyre og avanserte elektriske dingser for å lage enkel og rask mat. Men under her er en del av de s....

Les mer om denne saken...

Billige og raske pastaretter

Billige og raske pastaretter

Om en er student, single eller bare en pastaentusiast, er pasta en rask og som regel rimelig alternativ til middag. Og har en lite tid er raske pastaretter veien å gå, og om en i tillegg bruker fullkornpasta blir det ikke så verst sunt også.....

Les mer om denne saken...

Mattips til studenter

Mattips til studenter

Med lite penger, dårlig tid, hybelkjøkken og manglende kjøkkenutstyr er det ikke alltid lett for studenter å få et sunt og variert kosthold. Her får du tips til hvordan du kan spise sunt og bli mett på lavbudsjett.
Planlegg hvor mye du skal bruke på mat hver uke og hold deg til budsjettet. Spis....

Les mer om denne saken...

Rester til begjær og besvær

Rester til begjær og besvær

Vi har alle opplevd at kjøleskapet fylles opp med rester av forskjellige typer, fra diverse grønnsaker til rømme og oliven, og særlig nå etter jul hvor det ligger pinnekjøtt og andre kjøttrester å flyter her og der. Og det man ofte gjør er å kaste maten, men det meste kan brukes bare man får noen sm....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke pasta?

Hvordan koke pasta?

Mange vil sikkert le litt av denne overskriften og tenke at dette er jo så enkelt som bare det. Men når du aldri har rørt en komfyr eller ei gryte, er det på sin plass med en innføring i kunsten å koke pasta rett. Og denne innføringen kommer sammen med innføring i å koke poteter og ris.
I de s....

Les mer om denne saken...

Hvordan koke ris?

Hvordan koke ris?

Her hjemme så bruker vi mye ris og har dermed gått til anskaffelse av en riskoker. Dette gjør det lettere å koke litt større porsjoner og risen kan holde seg i kjøleskapet i noen dager ferdig kokt. Men for en nybegynner eller student, kan koking av ris være det første det kan lønne seg å lære, for d....

Les mer om denne saken...

Pølserester til besvær og glede.

Pølserester til besvær og glede.

Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla.....

Les mer om denne saken...

Liten mål og vekt guide

Liten mål og vekt guide

Når en begynner med matlaging eller er nybegynner, så er det viktig å følge oppskriften og særlig følge målene som er oppgitt. Mang en rett som er mislykket, er det på grunn av unøyaktige mål. Nå er det mange oppskrifter hvor man kan slumpe litt og gjerne ta litt ekstra av noe, men det er best....

Les mer om denne saken...

Omelett, enkelt og raskt

Omelett, enkelt og raskt

Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk o....

Les mer om denne saken...

Pannekakeguiden

Pannekakeguiden

Pannekaker er noe av det beste jeg vet, og samtidig så enkelt at selv far i huset kan lage de. Jeg tror de fleste har spist pannekaker en gang i livet, og mange er blitt forelsket i denne enkle blandingen av melk, egg, mel og salt + fyll da.....

Les mer om denne saken...

Grandis guiden

Grandis guiden

I disse dager når studentene igjen tømmer frysediskene for Pizza i nærområdet vårt, er det på tide med en oppdatering av Grandis-guiden min. Det er nå kommet flere varianter med oppgradert innhold, samtidig som vi har testet den nest nyeste typen som er Nybakt med Skinke....

Les mer om denne saken...

Ostesaus for alle

Ostesaus for alle

Jeg husker fra min tid i Bergen de gode sausene som man fikk til pastaen på Pasta sentralen. Slike sauser har jeg enda til gode å finne andre steder, men man kan jo enkelt prøve selv og det blir som oftest vellykket.....

Les mer om denne saken...

Koking av poteter

Koking av poteter

Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik?
Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Selv om jeg selv ofte....

Les mer om denne saken...




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.